Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Χ.Α: Το volatility θα έχει την τιμητική του ενώ ο τραπεζικός κλάδος είναι δεδομένο πως θα χρειαστεί νέα κεφάλαια

tags :
Χ.Α: Το volatility θα έχει την τιμητική του ενώ ο τραπεζικός κλάδος είναι δεδομένο πως θα χρειαστεί νέα κεφάλαια
Σημαντική η διακράτηση του επιπέδου των 1985 μονάδων, σε εβδομάδα, στον FTASE25 
Χ.Α: Το volatility θα έχει την τιμητική του ενώ ο τραπεζικός κλάδος είναι δεδομένο πως θα χρειαστεί νέα κεφάλαια

Η εβδομάδα που πέρασε έκλεισε σχεδόν αμετάβλητα, χωρίς να μας δώσει νέα δεδομένα. Το κλείσιμο της πήρε πίσω τα ισχνά κέρδη των προηγούμενων ημερών με τον τζίρο να συνεχίζει να κινείται σε χαμηλά επίπεδα.

Το νέο πολύ σημαντικό δεδομένο είναι ότι τα stop στα short τόσο στον ΓΔ όσο και στον τραπεζικό κλάδο κατέβηκαν σε πολύ κοντινά επίπεδα στο 800 και 814 αντίστοιχα. Παράλληλα έκλεισε το πρώτο τρίμηνο την Πέμπτη που μας πέρασε με τις απώλειες από αρχές έτους να είναι στον ΓΔ 2,73%, στον F25 3,04%, στον τραπεζικό 10,41% ενώ ο ftsem έκλεισε με κέρδη 6,76%.

----------------------------
ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ
Fast Finance AEΠΕΥ
----------------------------

Παρόλα αυτά, αν αναλογιστούμε τα υψηλά έτους η αγορά έχασε 13% της αξίας της έχοντας αρχίσει να εγκλωβίζει πρόσφατες εισροές. Φαίνεται ότι η Ελληνική αγορά πλέον είναι συνυφασμένη με τις ξένες, παρόλα αυτά φαίνεται πως κινείται έντονα ανοδικά πριν την ανακοίνωση σημαντικών νέων. Έτσι την είδαμε να κερδίζει σημαντικό έδαφος πριν την λήξη της Γ αξιολόγησης αλλά και της εξόδου στις αγορές.

Πλέον, το επόμενο EUROGROUP που έχει ενδιαφέρον για εμάς είναι αυτό της 21ης Ιουνίου με την κυβέρνηση να έχει να τρέξει σε όλα τα επίπεδα, αν θέλει να κλείσει σε γρήγορο χρόνο τα προαπαιτούμενα και παράλληλα την αξιολόγηση. Θυμίζουμε πως παραμένουν 88 προαπαιτούμενα, ενώ μέσα στο παζλ είναι και το χρέος γεγονός που θα παίξει σημαντικό ρόλο και στην αγορά.

Ενδιάμεσα, υπάρχει ένας ακόμα σημαντικός σκόπελος... αυτός των stress tests. Τα μάτια είναι στραμμένα στον κλάδο και είναι αυτός που θα καθορίσει το επόμενο διάστημα την κίνηση της αγοράς. Είναι και ο μόνος κλάδος που δεν έχει καταφέρει να κινηθεί μεσοπρόθεσμα ανοδικά σε σχέση με την υπόλοιπη αγορά αφού κάθε ανοδική κίνηση σκοντάφτει λίγο κάτω από τα επίπεδα της τελευταία μεγάλης ανακεφαλαιοποίησης.

Ο τραπεζικός είναι δεδομένο πως θα χρειαστεί νέα κεφάλαια, χωρίς να μπορούμε ακόμα να μιλήσουμε για το ύψος τους με το στοίχημα να είναι αν γίνουν σε υψηλότερα επίπεδα και σε δεύτερο χρόνο ή αναγκαστούν για ακόμα μία φορά να γίνουν σε χαμηλότερα επίπεδα από τα τελευταία. Ο Μάιος είναι ο καθοριστικός χρόνος που θα το κρίνει, μιας και αν ξεπεραστεί το πιο πιθανό είναι να έχουμε μία καλή ανοδική κίνηση.Οι αποφάσεις είναι περισσότερον στα χέρια της ΕΚΤ και το επόμενο διάστημα θα μας δείξει τις προθέσεις της. 

Στα στατιστικά μας: Οι επιλογές παραμένουν με κέρδη 3,08% υπεραποδίδοντας του ΓΔ κατά 5,80% μιας και έχει απώλειες 2,73% από αρχές έτους. Ξεχωρίζει η ΔΕΗ στο +32,62%, με την ΚΟΥΕΣ σε νέο υψηλό 10ετίας και κέρδη 29,38%, ενώ το ΚΡΙ ΚΡΙ ακολουθεί με απόδοση +26%. Στον αντίποδα, σημαντικές απώλειες για το ΦΟΛΙ (16,63%) με τον ΟΤΕ και τον ΟΠΑΠ στο -11%.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ: Το εβδομαδιαίο γράφημα θυμίζουμε, ότι μας έχει δώσει έξοδο με το μακροπρόθεσμο ακόμα να έχει αντοχές. Η ζώνη του 750-760 προσφέρει σημαντικές στηρίξεις χωρίς να σημαίνει ότι πρέπει να δοκιμαστούν με το πολύ σημαντικό δεδομένο πλέον το stop στον ΓΔ σε ημερήσιο να έχει κατέβει στις 800 μονάδες και το εβδομαδιαίο στις 839. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το volatility θα έχει την τιμητική του το επόμενο διάστημα και χρειάζεται αυξημένη προσοχή στους συμμετέχοντες. Το γεωπολιτικό φαίνεται να είναι αρνητικός παράγοντας για την ψυχολογία των επενδυτών παρόλα αυτά πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτό. 

FTSE25: Χωρίς μεταβολή η εβδομάδα που πέρασε, με το 2057 να γίνεται κοντινή σημαντική αντίσταση. Στήριξη κοντινή στο 1970 και επόμενη κύρια στο 1946. Διάσπαση του 2057 μπορεί να οδηγήσει στο 2090 επίπεδο. 

http://www.bankingnews.gr:

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης