Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Standard and Poor’s αντιμετωπίζει κατηγορίες για απάτη και κινδυνεύει με πρόστιμο 5 δισ δολ

tags :
Η Standard and Poor’s αντιμετωπίζει κατηγορίες για απάτη και κινδυνεύει με πρόστιμο 5 δισ δολ
Οι αμερικανικές αρχές έχουν βάλει στο μικροσκόπιο την Standard and Poor's
Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Standard & Poors αντιμετωπίζει κατηγορίες για απάτη λόγω των «περίεργων» ή υπερβολικών αξιολογήσεων πιστοληπτικής ικανότητας σε ενυπόθηκα δάνεια  σύμφωνα με τους Financial Times.
H Standard & Poors μπορεί να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες της απάτης για τις αξιολογήσεις τίτλων σε 6 ενυπόθηκα χρεόγραφα που εκδόθηκαν το 2011 και η κατηγορία αυτή μπορεί να της επιβάλλει πρόστιμο σοκ έως 5 δισεκ. δολαρίων.
Για τον αμερικανικό οίκο αξιολόγησης  είναι το τελευταίο νομικό ζήτημα που βρίσκεται σε εκκρεμότητα.
Στην υπόθεση της Standard and Poor’s είχε εμπλακεί και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
 Το 2011 η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είχε ενημερώσει την  Wells S&P ότι υπάρχουν σκιές για ένα τίτλο που ονομάζεται Delphinus και είχε αξιολογήσει η Standard and Poor’s
Δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες κατά του S&P, ωστόσο η Mizuho Securities και τρεις πρώην υπάλληλοι κατηγορήθηκαν για παραπλάνηση των επενδυτών.
Η Mizuho πλήρωσε 127 εκατ δολάρια, πρόστιμο.
Η νέα εμπλοκή της Standard and Poor’s σχετίζεται με CMBS που πωλήθηκαν το 2011.
Ο αμερικανικός οίκος απέσυρε αξιολογήσεις για τίτλους  1,5 δισ. δολαρίων CMBS μετά την ανακάλυψη ότι ο τρόπος  αξιολόγησης και η  μεθοδολογία που ακολουθήθηκε δεν ήταν ο ενδεδειγμένος.
 H Standard and Poor’s θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει την θέση της  στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ώστε να αποφύγει μεγάλα πρόστιμα..
Η αστική αγωγή που κατατέθηκε το 2013 φθάνει τα 5 δισεκ. δολάρια, δηλαδή κινδυνεύει με 5 δισεκ. δολάρια ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης.
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ισχυρίστηκε ότι ο S&P παραποίησε την αξιολόγηση - βαθμολογία σε ενυπόθηκους τίτλους κατά τα έτη που προηγήθηκαν της οικονομικής κρίσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης