Σταϊκούρας (ΝΔ): Η κυβέρνηση να αφήσει τις ιδεοληψίες της και να προχωρήσει στις αποκρατικοποιήσεις

Σταϊκούρας (ΝΔ): Η κυβέρνηση να αφήσει τις ιδεοληψίες της και να προχωρήσει στις αποκρατικοποιήσεις
Ερώτηση 47 βουλευτών της ΝΔ για την πορεία του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της περιουσίας του Δημοσίου
Να αφήσει στην άκρη τις ιδεοληψίες της και να προχωρήσει στις αποκρατικοποιήσεις καλεί την κυβέρνηση ο βουλευτής της ΝΔ, Χρ. Σταϊκούρας με αφορμή την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσαν 47 βουλευτές της ΝΔ προς τον υπουργό Οικονομικών για την εξέλιξη του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της περιουσίας του Δημοσίου.
«Η Νέα Δημοκρατία θεωρεί καθοριστικής σημασίας την επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων και την αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου.
Και αυτό γιατί οι αποκρατικοποιήσεις, μπορούν να συμβάλουν στην εισαγωγή τεχνογνωσίας, στον εκσυγχρονισμό και στην αύξηση της αποτελεσματικότητας των επιχειρήσεων, στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και στην ενίσχυση της εξωστρέφειας της οικονομίας, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Παράλληλα, μπορούν να έχουν και ταμειακά οφέλη, συντελώντας στον περιορισμό των δανειακών αναγκών του Δημοσίου και, τελικά, στη μείωση του δημοσίου χρέους» τονίζει ο κ.Σταϊκούρας.
Όπως λέει ο βουλευτής της ΝΔ «τις αλήθειες αυτές αναγνώρισε, τουλάχιστον λεκτικά, και η Κυβέρνηση, αφού - σε αντίθεση με όσα για χρόνια υποστήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ - στον αριστερό προϋπολογισμό της αναφέρεται στα ‘’πολλαπλά οφέλη” των αποκρατικοποιήσεων για την Ελληνική οικονομία, καταγράφοντας μάλιστα πρώτο “την άμεση μείωση του δημοσίου χρέους” (Εισηγητική Έκθεση Προϋπολογισμού 2016, σελ. 141).
Δυστυχώς, όμως, τα πεπραγμένα της Κυβέρνησης, παρά τις όποιες προσπάθειες του ΤΑΙΠΕΔ, είναι φτωχά».
«Ταυτόχρονα εγείρονται ερωτήματα από τις συνεχείς, δημόσιες αντιπαραθέσεις και αντεγκλήσεις Υπουργών με το ΤΑΙΠΕΔ, από εμπόδια που θέτουν, από αντιφατικές δηλώσεις Υπουργών, αλλά και από δημόσιες τοποθετήσεις διοικήσεων εταιρειών που εντάσσονται στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων.
Η Κυβέρνηση οφείλει, επιτέλους, να αφήσει στην άκρη - και σε αυτό το πεδίο - τις ιδεοληψίες, τις αντιφάσεις, τις παλινωδίες, την πολυγλωσσία, την αβελτηρία» καταλήγει στην ανακοίνωση του ο κ.Σταϊκούρας.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS