Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Όσα δεν κατάφερε η συνάντηση πετρελαιοπαραγωγών στην Ντόχα, τα κατάφερε μόνο του το Κουβέιτ

Bloomberg: Όσα δεν κατάφερε η συνάντηση πετρελαιοπαραγωγών στην Ντόχα, τα κατάφερε μόνο του το Κουβέιτ
Σε απεργία 13 χιλιάδες εργάτες της Συνομοσπονδίας Εργαζομένων Πετρελαϊκών και Πετροχημικών Βιομηχανιών ενάντια σε περικοπές σε μισθούς και ασφάλιση
Όσα δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει για το «πάγωμα» της παραγωγής πετρελαίου η συνάντηση μεγάλων πετρελαιο-παραγωγικών χωρών στην Ντόχα χθες Κυριακή 17 Απριλίου 2016 που είχε προετοιμαστεί μήνες πριν, τα κατάφερε μόνο του το Κουβέιτ.
Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, μια απεργία που ξεκίνησε χθες στο Κουβέιτ προκάλεσε τη μείωση παραγωγής πετρελαίου του κατά 60% ή κατά 1,7 εκατ. βαρέλια ημερησίως, ποσότητα λίγο μεγαλύτερη από το παγκόσμιο ημερήσιο πλεόνασμα παραγωγής πετρελαίου που ευθύνεται για την καθίζηση των τιμών του «μαύρου χρυσού» σε χαμηλό επίπεδο 12ετίας τον Ιανουάριο 2016.
Οι 13 χιλιάδες εργάτες της Συνομοσπονδίας Εργαζομένων Πετρελαϊκών και Πετροχημικών Βιομηχανιών διαμαρτύρονται για περικοπές στους μισθούς και στην ασφάλισή τους.
Δεν είναι γνωστό πότε θα λήξει η απεργία για να επιστρέψει η παραγωγή πετρελαίου του Κουβέιτ στο σύνηθές του επίπεδο, όμως το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της χώρας Kuwait News Agency ανέφερε ότι διεξάγονται προσπάθειες να ξεκινήσει εκ νέου η λειτουργία δύο εγκαταστάσεων συλλογής αργού πετρελαίου από την Kuwait Petroleum Corp..
Πάντως, οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές σήμερα Δευτέρα 18/4 καταγράφουιν πτώση περίπου 1% λόγω της μη επίτευξης συμφωνίας στη Ντόχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης