Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σταϊκούρας: Μη δικαιολογημένοι οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης για τα έσοδα – Πιθανό να υπάρξει απώλεια εσόδων

Σταϊκούρας: Μη δικαιολογημένοι οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης για τα έσοδα – Πιθανό να υπάρξει απώλεια εσόδων
Αν δει κανείς τα στα στοιχεία μάλλον προβληματισμό και ανησυχία προκαλούν τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ
Την θέση ότι κάθε άλλο παρά δικαιολογημένοι είναι οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης αναφορικά με την υπέρβαση των στόχων για τα έσοδα διατύπωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Χρ. Σταϊκούρς επισημαίνοντας ότι «αν δει κανένας τα συνολικά στοιχεία και την εικόνα της πραγματικής οικονομίας, μάλλον στοιχεία προβληματισμού και ανησυχίας είναι πάρα πανηγυρισμών.
«Πρώτα απ’ όλα πράγματι η κυβέρνηση εμφανίζει μία υπέρβαση των εσόδων τον μήνα Σεπτέμβριο.
Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες ότι ένα κομμάτι της αύξησης εσόδων στο παρελθόν οφείλεται στο μεγαλύτερο, υψηλότερο, μέρισμα που έδωσε η Τράπεζα της Ελλάδος στον κρατικό προϋπολογισμό, λόγω της εκτεταμένης χρήσης του έκτακτου μηχανισμού ρευστότητας πέρυσι.
Είναι σημαντικό ποσό, 350 εκατ. αλλά αφορά τους προηγούμενους μήνες.
Ας επικεντρωθούμε στο στοιχείο πανηγυρισμού της κυβέρνησης.
Ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι υπάρχει υπέρβαση εσόδων τον μήνα Σεπτέμβριο.
Αυτό φαίνεται, βάσει των πρώτων στοιχείων, περιμένουμε να δούμε την οριστική καταγραφή και την κατανομή των εσόδων, ότι οφείλεται στην εφάπαξ καταβολή του ΕΝΦΙΑ και όχι σε πέντε δόσεις» είπε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Σταϊκούρας.
«Θυμίζω ότι αντίστοιχο φαινόμενο είχαμε και πέρυσι, φέτος δε οι δόσεις καταβολής του ΕΝΦΙΑ είναι λιγότερες απ’ ότι πέρυσι, είναι πέντε και όχι έξι.
Οπότε υπάρχει ενδεχόμενο τους επόμενους μήνες, αν αυτό ισχύει, όπως φαίνεται ότι ισχύει, να υπάρχει απώλεια εσόδων αφού κάποιοι πλήρωσαν μπροστά» είπε ο κ.Σταϊκούρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης