Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Σήμερα μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης τα αποτελέσματα των ΕΛΠΕ – Οι εκτιμήσεις των αναλυτών

tags :
Σήμερα μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης τα αποτελέσματα των ΕΛΠΕ – Οι εκτιμήσεις των αναλυτών
Στην τηλεδιάσκεψη οι αναλυτές περιμένουν κάποια ενημέρωση από τη διοίκηση αναφορικά με τον διαγωνισμό πώλησης του 50,1% του μετοχικού κεφαλαίου
Μετά το κλείσιμο της σημερινής (28/2) συνεδρίασης θα δημοσιεύσουν αποτελέσματα τα ΕΛΠΕ, ενώ θα ακολουθήσει τηλεδιάσκεψη για την ενημέρωση των αναλυτών.
Μετά από ένα ισχυρό τρίτο τρίμηνο σε όλες τις γραμμές, το τέταρτο τρίμηνο αναμένεται να χαρακτηριστεί από μεταβλητότητα στα περιθώρια διύλισης λόγω του αδύναμου Οκτώβρη αλλά και του βελτιωμένου Νοέμβρη.
Ο Δεκέμβριος ήταν επίσης αδύναμος σημειώνει η Beta στο σχόλιό της.
Η πώληση της ΔΕΣΦΑ αναμένεται να δημιουργήσει κάποιες έξτρα ζημιές στις γραμμές κάτω από τα EBITDA, αλλά θα βελτιώσει τον καθαρό δανεισμό.
Η ζημιά αναμένεται στα δημοσιευμένα καθαρά κέρδη λόγω ΔΕΣΦΑ αλλά και αποτίμησης αποθεμάτων στα 77,4 εκατ. ευρώ.
Για το σύνολο της χρήσης αναμένονται πωλήσεις 9,091 δισ. ευρώ, προσαρμοσμένα ΕΒΙΤDA 721 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 282,3 εκατ. ευρώ.
Η Beta περιμένει μέρισμα 0,25 ευρώ ανά μετοχή επιπλέον με το συνολικό να ανέρχεται στα 0,75 ευρώ για το σύνολο της χρήσης.
Στην τηλεδιάσκεψη οι αναλυτές περιμένουν κάποια ενημέρωση από τη διοίκηση αναφορικά με τον διαγωνισμό πώλησης του 50,1% του μετοχικού κεφαλαίου.
Η IBG σημειώνει πως τα αδύναμα περιθώρια και οι ζημιές λόγω αποτίμησης των αποθεμάτων θα επηρεάσουν τα αποτελέσματα στο τέταρτο τρίμηνο.
Στο τέταρτο τρίμηνο χωρίς την επίδραση των αποθεμάτων και τις έκτακτες ζημιές περιμένει καθαρά EBITDA 150,5 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 11,5% και καθαρά κέρδη 45 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 24%.
Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σύμφωνα με δημοσκόπηση του πρακτορείου Reuters κάνουν λόγω για καθαρά EBITDA 153,8 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 51,9 εκατ. ευρώ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης