Στα χέρια Γάλλου μεγιστάνα περνά ο οίκος Sotheby's, έναντι 3,7 δισ. δολαρίων

Στα χέρια Γάλλου μεγιστάνα περνά ο οίκος Sotheby's, έναντι 3,7 δισ. δολαρίων
Ο οίκος Sotheby's πουλήθηκε σε Γάλλο δισεκατομμυριούχο για 3,7 δισ. δολάρια
Στο «σφυρί» βγήκε ο οίκος δημοπρασιών Sotheby's, ο οποίος εξαγοράστηκε από τον δισεκατομμυριούχο Patrick Drahi, έναντι 3,7 δισ. δολαρίων.
Ο οίκος ήταν εισηγμένος στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης για 31 χρόνια.
Η αγορά του από τον επιχειρηματία, γαλλοϊσραηλινής καταγωγής, που δραστηριοποιείται στις τηλεπικοινωνίες, σημαίνει την επαναφορά του σε ιδιωτικό καθεστώς, μετά από μία ταραγμένη περίοδο.
Ο ιδρυτής του ομίλου τηλεπικοινωνιών Altice και συλλέκτης έργων τέχνης προχωρά στην αγορά του Sotheby's σε μια περίοδο που δείχνει ότι η αγορά έργων τέχνης αρχίζει και ανθίζει εκ νέου.
Το αντίπαλον δέος του Sotheby's, ο οίκος Christie's, επίσης ανήκει σε Γάλλους, μέσω της οικογένειας Pinault.
Η οικονομική κρίση είχε απειλήσει σοβαρά την αγορά τέχνης, με τον οίκο Sotheby's να αντιμετωπίζει επιθέσεις από επενδυτές hedge fund όπως τον Dan Loeb και Mick MgGuire.
Ο όμιλος του Loeb, Third Point, είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος επενδυτής, με μερίδιο 14%.
Πάντως, η αγορά έργων τέχνης έδειξε να ανακάμπτει ήδη από τον Νοέμβριο του 2017, όταν ο χαμένος πίνακας του Λεονάρντο ντα Βίντσι Salvator Mundi πουλήθηκε στην τιμή ρεκόρ των 450,3 εκατ. δολαρίων από τους Christie's.
Ο νέος ιδιοκτήτης, γεννήθηκε στο Μαρόκο και μετακόμισε στη Γαλλία σε ηλικία 15 ετών.
Τα τελευταία έξι χρόνια δραστηριοποιείται στην αγορά τηλεπικοινωνιών και έχει αγοράσει τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία στη Γαλλία, ενώ κατέχει και την Portugal Telecom.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS