Εκροές 1,4 δισ. για το H2O Asset Management που προκάλεσε πανικό στα ελληνικά ομόλογα

Εκροές 1,4 δισ. για το H2O Asset Management που προκάλεσε πανικό στα ελληνικά ομόλογα
Να σημειωθεί ότι το H20 Asset Management ήταν μια από τις αιτίες για τις ακραίες διακυμάνσεις στα ελληνικά ομόλογα στις 20 Ιουνίου 2019.
Σημαντικές εκροές 1,4 δισεκ. ευρώ εμφάνισε το fund H2O Asset Management.
Να σημειωθεί ότι το H20 Asset Management ήταν μια από τις αιτίες για τις ακραίες διακυμάνσεις στα ελληνικά ομόλογα στις 20 Ιουνίου 2019.
Με βάση τους Financial Times υπάρχει κάποιο ζήτημα με ένα αμφιλεγόμενο Γερμανό χρηματοδότη.
Η θυγατρική της Natixix με έδρα το Λονδίνο έχει βυθιστεί σε κρίση, αφού το H2O έχασε σχεδόν 1,4 δισ. ευρώ που συνδέονται με τον Lars Windhorst, έναν επιχειρηματία με ιστορικό νομικών προβλημάτων.
Συγκεκριμένα έξι ταμεία - Adagio, Allegro, Moderato, Multibonds, Multistrategies και Vivace - έχασαν συνολικά 1,4 δισ. ευρώ που μεταξύ 18 και 20 Ιουνίου 2019.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι η κλίμακα των εκροών από επενδυτές  ήταν μεγαλύτερη από ότι είχε αναφερθεί προηγουμένως.
Ο διευθύνων σύμβουλος της γαλλικής τράπεζας Natixis François Riahi πραγματοποίησε συνδιάσκεψη με αναλυτές και επενδυτές στις 21 Ιουνίου και ανέφερε ότι κεφάλαια του H2O είχαν σημειώσει εκροές 600 εκατ  από την αρχή του δεύτερου τριμήνου 2019.
Το H2O αρνήθηκε να σχολιάσει.
Τα funds του Natixis σημείωσαν πτώση κατά 15% σε διάστημα δύο ημερών καθώς οι ανησυχίες γύρω από το H2O αυξήθηκαν προκαλώντας απώλειες σε κεφαλαιοποίηση στην Natixis σχεδόν τα 2 δισ. ευρώ.
Ο διευθύνων σύμβουλος του H2O Bruno Crastes εμφανίστηκε στην γαλλική ιστοσελίδα H24 Finance δηλώνοντας ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία για τη ρευστότητα του H2O» και υπερασπίστηκε επίσης τη σχέση του με τον γερμανό Windhorst.
Ο Windhorst ξεκίνησε τον περασμένο μήνα την επενδυτική του εταιρεία Tennor Holding κάποτε είχε μια εταιρία που ονομαζόταν Sapinda αλλά έκτοτε έχει εμπλακεί σε πολλές νομικές μάχες, με επενδυτές που απαιτούν 220 εκατ ευρώ.
Ο Jean Raby, επικεφαλής του βραχίονα διαχείρισης κεφαλαίων της Natixis, επιβεβαίωσε στους επενδυτές ότι η συμμετοχή τους σε ομόλογα που σχετίζονται με τον Windhorst ήταν λίγο πάνω από 1 δισ. ευρώ ».
Ο Raby δικαιολόγησε επίσης τις επενδύσεις του H2O σε αυτά τα ομόλογα.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS