Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody’s: Η άνοδος του χρέους στη Λατινική Αμερική περιορίζει τη δημοσιονομική ισχύ

tags :
Moody’s: Η άνοδος του χρέους στη Λατινική Αμερική περιορίζει τη δημοσιονομική ισχύ
Moody’s: Άνοδος του δημόσιου χρέους και των τοκοχρεολυσίων στη Λατινική Αμερική το 2020
Ο οίκος αξιολόγησης Moody’s αναμένει ότι οι περισσότερες χώρες της λατινικής Αμερικής θα έχουν αύξηση του χρέους τους και των τοκοχρεολυσίων τους το 2020, συνεχίζοντας μια τάση που επικρατεί κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας.
Τα υψηλότερα βάρη του χρέους αφήνουν τις οικονομίες της περιοχής με μειωμένη ικανότητα να διαχειρίζονται τους κραδασμούς και να ασκούν κυκλική δημοσιονομική πολιτική.
Η εξέλιξη των δημοσιονομικών προφίλ θα εξαρτηθεί από παράγοντες όπως η ανάπτυξη, τα επιτόκια, η συναλλαγματική ισοτιμία και τα μέτρα πολιτικής για την αντιμετώπιση των δημοσιονομικών ανισορροπιών.
Αυτό, με τη σειρά του, θα σταθμίσει την εκτίμηση της Moody’s για τη δημοσιονομική δύναμη και την προοπτική εξέλιξης των πιστωτικών προφίλ των κρατικών ομολόγων.
Η Βραζιλία (σταθερό outlook, Ba2), η Αργεντινή (αναθεώρηση του Caa2 για υποβάθμιση) και η Κόστα Ρίκα (Β1, αρνητικό outlook) θα συνεχίσουν να έχουν τα ασθενέστερα δημοσιονομικά προφίλ, τόσο με υψηλά χρέη και χαμηλή βιοωσιμότητα του χρέους τους.
Αν και η Κολομβία (σταθερό outlook,  Baa2), ο Παναμάς (σταθερό outlook, Baa1), η Ουρουγουάη (σταθερό outlook, Baa2), το Εκουαδόρ (B3, αρνητικό outlook), το Ελ Σαλβαδόρ (σταθερό outlook, Β3), η Βολιβία (σταθερό outlook, Ba3) και το Τρινιντάντ Τομπάγκο (Ba1, σταθερό outlook) θα έχουν μέτρια επιβάρυνση των τοκοχρεολυσίων τους, ενδέχεται να δημιουργήσουν άμεσους πιστωτικούς κινδύνους.
Το Περού (Α3, σταθερό outlook), η Χιλή (σταθερό outlook, A1), η Παραγουάη (Ba1, σταθερό outlook) και το Μεξικό (A3, αρνητικό outlook) θα έχουν τα ισχυρότερα δημοσιονομικά προφίλ, αντανακλώντας δυνατά σημεία εκκίνησης και προσδοκίας για μέτρια αύξηση των εσόδων τους τους.
Το δημοσιονομικό προφίλ της Αργεντινής είναι ιδιαίτερα ευάλωτο στις διαταραχές και η πορεία του θα επηρεαστεί από την αβεβαιότητα σχετικά με τις οικονομικές πολιτικές της επόμενης κυβέρνησης.
Τα συνεχιζόμενα δημοσιονομικά ελλείμματα στην Κόστα Ρίκα θα οδηγήσουν σε άνοδο της επιβάρυνσης του χρέους, με κίνδυνο δημοσιονομικής ολίσθησης που επιδεινώνει τους κρατικούς κινδύνους ρευστότητας.
Οι κίνδυνοι ενδέχεται να μειωθούν στη Βραζιλία, καθώς οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες εγκρίνουν μεταρρυθμίσεις για την αντιμετώπιση διαρθρωτικών δημοσιονομικών ανισορροπιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης