Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Figaro: Το «τέλος» της οικογένειας Παπανδρέου στην ελληνική πολιτική σκηνή

Le Figaro: Το «τέλος» της οικογένειας Παπανδρέου στην ελληνική πολιτική σκηνή
Για πρώτη φορά από το 1923 δεν θα υπάρχει στην ελληνική Βουλή ένας Παπανδρέου
Την αποτυχία εισόδου του νεοϊδρυθέντος κόμματος Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών στο ελληνικό κοινοβούλιο επισημαίνει σε άρθρο της η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», με τίτλο «Το τέλος της οικογένειας Παπανδρέου».
Όπως επισημαίνεται, είναι η πρώτη φορά από το 1923 που κανείς Παπανδρέου δεν θα εκπροσωπείται στο ελληνικό κοινοβούλιο και κάνει λόγο για το τέλος μιας μυθικής οικογένειας, μιας δυναστείας.
Η μη παρουσία του ονόματος Παπανδρέου στη Βουλή είναι συμβολική, σημειώνεται και προστίθεται ότι η οικογένεια Παπανδρέου κυριάρχησε στην πολιτική σκηνή, αρχής γενομένης από τον Γεώργιο Παπανδρέου, επικεφαλής της κεντροαριστεράς, ο οποίος διατέλεσε τρεις φορές πρωθυπουργός, το 1944-1945, το 1963 και από το 1964 έως το 1965.
Εν συνεχεία, σημειώνεται, το 1974 ο γιος του, Ανδρέας Παπανδρέου, ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ, το οποίο ανήλθε στην εξουσία το 1981, έχοντας τη διακυβέρνηση της χώρας για περισσότερο από δέκα χρόνια, από το 1981 μέχρι τον θάνατό του και με μια διακοπή τριών ετών μεταξύ του 1993 και του 1996, όπου τη διακυβέρνηση της χώρας ανέλαβε ο Κων/νος Μητσοτάκης.
Τέλος, σημειώνεται, ερχόμενος από το εξωτερικό, ο γιος του Ανδρέα και εγγονός του Γεωργίου Παπανδρέου, εισέρχεται στην πολιτική παρά τη θέλησή του, λαμβάνοντας την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ το 2004, όταν έχασε τις εκλογές, για να επανέλθει δριμύτερος το 2009, λαμβάνοντας τη διακυβέρνηση της χώρας με 44%.
Εν συνεχεία, ωστόσο, η χώρα σαρώθηκε από την κρίση, υποχρεώνοντάς τον σε παραίτηση, με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί από τον Λουκά Παπαδήμο.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης