Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πολιτικές παρεμβάσεις στο ΣΔΟΕ για τη λίστα Lagarde από την κυβέρνηση Σαμαρά καταγγέλλει ο Θεοχάρης

tags :
Πολιτικές παρεμβάσεις στο ΣΔΟΕ για τη λίστα Lagarde από την κυβέρνηση Σαμαρά καταγγέλλει ο Θεοχάρης
Όσες προσπάθειες και αν κάναμε να συνενωθούν το ΣΔΟΕ με τη Γ.Γ., πάντοτε υπήρχαν αντιρρήσεις για λόγους αποτελεσματικότητας», δήλωσε ο Χ. Θεοχάρης μιλώντας στον Βήμα FM
Πολιτικές παρεμβάσεις στο έργο του ΣΔΟΕ κατήγγειλε ο βουλευτής του Ποταμιού και πρώην γ.γ. Χάρης Θεοχάρης.
«Η λίστα Λαγκάρντ δεν ήταν ποτέ στη δικαιοδοσία της Γ.Γ. Εσόδων.
Ήταν πάντοτε κάτω από το ΣΔΟΕ, το οποίο είχε πολιτικό προϊστάμενο και τον γενικό γραμματέα, αλλά και τον υφυπουργό, τον κ. Μαυραγάνη, οπότε ο τρόπος δουλειάς και η μεθοδολογία ήταν πλήρως υπό τον έλεγχο της πολιτικής ηγεσίας εκεί.
Όσες προσπάθειες και αν κάναμε να συνενωθούν το ΣΔΟΕ με τη Γ.Γ., πάντοτε υπήρχαν αντιρρήσεις για λόγους αποτελεσματικότητας», δήλωσε ο Χ. Θεοχάρης μιλώντας στον Βήμα FM.
“Στο τέλος της θητείας μου περίπου, οι οικονομικοί εισαγγελείς, όταν είδαν ότι δεν υπήρχε ουσιαστικό αποτέλεσμα μας έδωσαν κάποιες υποθέσεις, γύρω στις εκατό. Όσες υποθέσεις τελειώσανε - τριάντα, σαράντα πού ακούω στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης - έχουν τελειώσει ουσιαστικά από τη Γ.Γ. Εσόδων.
Νομίζω κάποια έσοδα έχουν αποδώσει», τόνισε.
Και πρόσθεσε ότι:
«Ακούω ότι κάποιες υποθέσεις ολοκληρώνονται αυτή την περίοδο.
Η μεθοδολογία που χρησιμοποιούσε το ΣΔΟΕ ήταν μεθοδολογία που χρησιμοποιούσαμε κι εμείς και την αλλάξαμε, γιατί δεν μπορούσαμε να βρούμε άκρη. Η οποία ήταν να γίνει ένας ενδελεχής έλεγχος σε όλα τα περιουσιακά στοιχεία και όχι μόνο στις καταθέσεις που η λίστα Λαγκάρντ μας δίνει.
Ήταν μια μεθοδολογία που βοηθούσε στο να παίρνουν πάρα πολύ χρόνο οι υποθέσεις και να βολεύονται όλοι και να μην τελειώνουν ποτέ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης