Τελευταία Νέα
Αυτοκίνητο

Η BYD στις πρώτες τρεις μάρκες ηλεκτρικών επαγγελματικών οχημάτων στην Ελλάδα το 2023

tags :
Η BYD στις πρώτες τρεις μάρκες ηλεκτρικών επαγγελματικών οχημάτων στην Ελλάδα το 2023
Στα επίσημα αποτελέσματα πωλήσεων για την περσινή χρονιά που ανακοίνωσε ο Σ.Ε.Α.Α., η BYD (Build Your Dreams) βρέθηκε στην πρώτη τριάδα των μαρκών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα
Εντυπωσιακή ήταν η είσοδος της BYD με τα ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματά της στην ελληνική αγορά.
Στα επίσημα αποτελέσματα πωλήσεων για την περσινή χρονιά που ανακοίνωσε ο Σ.Ε.Α.Α., η BYD (Build Your Dreams) βρέθηκε στην πρώτη τριάδα των μαρκών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.
Μία σίγουρα αξιοσημείωτη επίδοση, καθώς η πρωτοεμφανιζόμενη στην ελληνική αγορά BYD είχε να ανταγωνιστεί με εγνωσμένες μάρκες με πολυετή παρουσία στη χώρα, τόσο από ευρωπαϊκές (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία) όσο και ασιατικές χώρες (Ιαπωνία, Κίνα).
Το ETP3, το αμιγώς ηλεκτρικό πάνελ βαν της BYD, κατέγραψε μέσα στο 2023 συνολικά 55 ταξινομήσεις. Στον στίβο των πωλήσεων την πρώτη θέση στις πωλήσεις κατέλαβε η Peugeot με 493 πωλήσεις και ακολούθησε η Opel με 208. Στην 4η θέση βρέθηκε η Ford με 51 πωλήσεις, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσε η Citroen με 48 ταξινομήσεις.
Το ETP3 έχει μικτό βάρος 2.420 κιλά και ωφέλιμο φορτίο 780 κιλά. Η απόλυτα ρεαλιστική αυτονομία των 275 χιλιομέτρων εντός πόλης (233 χλμ. συνδυαστικά), το καθιστά ιδανικό όχημα για εταιρείες ταχυμεταφορών, επιχειρήσεις διανομών πάσης φύσεως (φαρμακαποθήκες, super markets, κάβες κλπ.), αλλά και κάθε επαγγελματία που θέλει να κινηθεί «πράσινα», χωρίς περιορισμούς στην κυκλοφορία και, το κυριότερο με σημαντικό οικονομικό όφελος στο κόστος κίνησης.
Οι διαστάσεις του ETP3 είναι 4,46 μ. στο μήκος, 1,72 μ. στο πλάτος και 1,875 μ. στο ύψος, ενώ το μεταξόνιο φτάνει τα 2,725 μέτρα. Ο χώρος φόρτωσης 3,5 μ2. Το ETP3 κινεί ηλεκτροκινητήρας εναλλασσόμενου ρεύματος μόνιμου μαγνήτη μέγιστης ισχύος 100 kW (136 ίππους) και μέγιστης ροπής 210 Nm.
Η μπαταρία λιθίου - φωσφορικού άλατος σιδήρου έχει χωρητικότητα 44,9 kWh, ενώ η τυποποιημένη κατανάλωση ενέργειας είναι μόλις 16,036 kWh/100 χλμ.. Η φόρτιση του οχήματος γίνεται τόσο με φορτιστή εναλλασσόμενου ρεύματος (AC) όσο και με ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος (DC). Η φόρτιση από το 20% έως το 100% της χωρητικότητας της μπαταρίας διαρκεί μόλις 30 λεπτά ή 5,5 ώρες με συνεχές και εναλλασσόμενο ρεύμα αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης