Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Βαρβιτσιώτης: Η προσπάθεια προσέγγισης της Τουρκίας προς την ΕΕ θα πρέπει να έχει διάρκεια και συνέπεια

Βαρβιτσιώτης: Η προσπάθεια προσέγγισης της Τουρκίας προς την ΕΕ θα πρέπει να έχει διάρκεια και συνέπεια
Σχολιάζοντας την κριτική που ακούγεται για την πορεία διαχείρισης της πανδημίας στην Ελλάδα, ο κ. Βαρβιτσιώτης επισήμανε την ανάγκη να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην εξαγωγή συμπερασμάτων, συνεκτιμώντας τη γενικότερη ευρωπαϊκή κατάσταση
«Η προσπάθεια προσέγγισης της Τουρκίας προς την ΕΕ ενόψει της Συνόδου Κορυφής θα πρέπει να έχει διάρκεια και συνέπεια», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό "Παραπολιτικά", νωρίτερα σήμερα.
Αναφορικά και με τον 62ο κύκλο διερευνητικών επαφών που θα γίνει στην Αθήνα στις 16 Μαρτίου, επισήμανε πως «πιστεύουμε ότι πάντοτε πρέπει να υπάρχει ένας δίαυλος επικοινωνίας», σημείωσε ωστόσο ότι «η Άγκυρα θα πρέπει να αποδείξει ότι θέλει να παραμείνει στο τραπέζι του διαλόγου και να απέχει από προκλητικές ενέργειες, οι οποίες διαταράσσουν την ευρύτερη ασφάλεια της περιοχής».
Ο αναπληρωτής υπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στις δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Antony Blinken, για τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας.
Όπως είπε, «είναι η πρώτη φορά που οι Ηνωμένες Πολιτείες υιοθετούν τις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου ως μέγιστη προκλητική ενέργεια και το State Department τόσο ξεκάθαρα τοποθετείται επ' αυτού και στο ανώτατο επίπεδο».
Προσέθεσε ότι αυτό δείχνει ότι υπάρχει μία ουσιαστική μεταστροφή των ΗΠΑ σε ό,τι αφορά τη σχέση με την Τουρκία και την ισορροπία των δυνάμεων στο Αιγαίο, που ξεκίνησε από τον πρώην υπουργός Εξωτερικών, Mike Pompeo.

Η διαχείριση της πανδημίας

Σχολιάζοντας την κριτική που ακούγεται για την πορεία διαχείρισης της πανδημίας στην Ελλάδα, ο κ. Βαρβιτσιώτης επισήμανε την ανάγκη να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην εξαγωγή συμπερασμάτων, συνεκτιμώντας τη γενικότερη ευρωπαϊκή κατάσταση.
Χαρακτηριστικά, επισήμανε, οι ανθρώπινες απώλειες λόγω κορονοϊού σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες παραμένουν αυξημένες, με χαρακτηριστικές περιπτώσεις τη Σλοβακία με 241 θύματα, την Τσεχία με 207, την Ουγγαρία με 135, ενώ η πλουσιότερη χώρα της ΕΕ, το Λουξεμβούργο είχε 49 θύματα, τη στιγμή που χώρες όπως η Αυστρία και η Ελλάδα κατέγραψαν 35 απώλειες η κάθε μία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης