Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Δένδιας για Ουκρανία: Η Ελλάδα θα συνδράμει στην εκπαίδευση του oυκρανικού Στρατού και πέραν των F-16

Δένδιας για Ουκρανία: Η Ελλάδα θα συνδράμει στην εκπαίδευση του oυκρανικού Στρατού και πέραν των F-16
Τοποθέτηση στήριξης του ΥΕΘΑ προς την Ουκρανία από το άτυπο Συμβούλιο Άμυνας της ΕΕ στο Τολέδο - Δήλωση προσχώρησης στις νατοϊκές εγγυήσεις
Ο Υπουργός Εθνικής  Άμυνας Νίκος Δένδιας επιχείρησε να συνδέσει τις απόπειρες αναθεωρητισμών και των παραβιάσεων του διεθνούς δικαίου με το Ουκρανικό ζήτημα, παρέχοντας πλήρη στήριξη στην Ουκρανία, κατά το Άτυπο Συμβούλιο Άμυνας της ΕΕ στο Τολέδο.
Ειδικότερα, ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε στην ευρείας κλίμακας βοήθεια που παρέχει η χώρα μας στην Ουκρανία, μέσω της εκπαίδευσης του ουκρανικού στρατού, η οποία μάλιστα δεν αφορά αποκλειστικά στην εκπαίδευση των πιλότων των F-16.
Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο Υπουργός Άμυνας, η βοήθεια της Ελλάδας έχει να κάνει «ιδιαίτερα με τα πυρομαχικά και την ετοιμότητα να συνεισφέρει σε δραστηριότητες της Αποστολής Στρατιωτικής Συνδρομής της ΕΕ για την εκπαίδευση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.».
Επιπλέον, ο Νίκος Δένδιας ανέδειξε «τη σημασία της αύξησης της βοήθειας που παρέχεται στην Ουκρανία από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό για την Ειρήνη, της ενίσχυσης της Ευρωπαϊκής Αμυντικής Βιομηχανίας-που συνιστά ουσιώδες βήμα για την αυτονομία της ΕΕ- και της πραγματοποίησης εις βάθος συζήτησης αναφορικά με τις δεσμεύσεις ασφαλείας της ΕΕ για την Ουκρανία.».
Τέλος, ο ΥΕΘΑ διαβεβαίωσε ότι η κυβερνητική προσήλωση στην «σωστή πλευερά της ιστορίας» θα διαρκέσει «για όσο διάστημα απαιτηθεί», έως ότου δηλαδή διευθετηθεί προς οποιαδήποτε κατεύθυνση η πολεμική σύγκρουση με τη Ρωσία. 



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης