Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Στον άμεσο σχεδιασμό της κυβέρνησης η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ

Στον άμεσο σχεδιασμό της κυβέρνησης η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ
Δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα η τύχη της σχετικής πρωτοβουλίας από πλευράς πρωθυπουργού
Στον άμεσο σχεδιασμό της κυβέρνησης είναι μία επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ, με στόχο την ενεργότερο εμπλοκή της χώρας στις διπλωματικές διεργασίες που λαμβάνουν χώρα διεθνώς, λόγω της πολεμικής ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή.
Αν και επιδίωξη του Μαξίμου είναι η πραγματοποίηση του σχετικού ταξιδιού το αμέσως επόμενο διάστημα, τίποτα δε θα πρέπει να θεωρείται, ακόμα, οριστικό.
Σύμφωνα με τις κυβερνητικές διαρροές, η Ελλάδα «θέλει να διαδραματίσει ρόλο και έχει λόγο» στην περιοχή.
Στόχος της ελληνικής πλευράς είναι να μην υπάρξει ανθρωπιστική κρίση από τον πόλεμο Ισραήλ.
Πέραν από τους προφανείς ανθρωπιστικούς λόγους αυτής της στάσης, στην κυβέρνηση κρίνουν ότι κάτι τέτοιο θα επέφερε και σημαντική διόγκωση των μεταναστευτικών ροών προς τη χώρα μας.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα (16/10) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επικοινωνήσει για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και με τον Τούρκο πρόεδρο Recep Tayipp Erdogan.
Άλλωστε προ λίγων ημερών ο πρωθυπουργός είχε και άμεση τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Benjamin Netanyahu.
Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τη στήριξή του «στο δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα», ενώ υπογράμμισε ακόμα την ανάγκη να προστατευθούν οι άμαχοι στη Λωρίδα της Γάζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης