Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Erdogan: Το μόνο που κάνει η Hamas είναι να προστατεύει τα εδάφη της - Δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση

Erdogan: Το μόνο που κάνει η Hamas είναι να προστατεύει τα εδάφη της - Δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση
Ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε πως δεν θα ταξιδέψει τελικά στο Ισραήλ, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο
Πυρά κατά του Ισραήλ εκτόξευσε ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, ανακοινώνοντας μάλιστα πως δεν θα μεταβεί στο Τελ Αβίβ, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο.
«Είχαμε σχέδια να επισκεφθούμε το Ισραήλ, αλλά ματαιώθηκαν. Δεν θα πάμε», είπε απευθυνόμενος στην κοινοβουλευτική ομάδα της Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, κατηγορώντας το Ισραήλ ότι εκμεταλλεύθηκε τις καλές προθέσεις της Τουρκίας. Μάλιστα, ο Erdogan υποστήριξε πως η Hamas δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση και «το μόνο που κάνει είναι να προστατεύει τα εδάφη της».

Αιχμές κατά της Δύσης

Ωστόσο, ο Erdogan άφησε σαφείς αιχμές κατά της Δύσης για τη στήριξη στο Ισραήλ. «Η στήριξη στο Ισραήλ ισοδυναμεί με δολοφονία και ψυχική ασθένεια» είπε χαρακτηριστικά, ενώ χαρακτήρισε «απάτη τα δάκρυα της Δύσης για το Ισραήλ».
Επίσης, ο Τούρκος πρόεδρος ζήτησε την άμεση κατάπαυση του πυρός μεταξύ των ισραηλινών και παλαιστινιακών δυνάμεων και δήλωσε ότι οι μουσουλμανικές χώρες πρέπει να δράσουν από κοινού για τη διαρκή ειρήνη, καλώντας τις παγκόσμιες δυνάμεις να πιέσουν το Ισραήλ να σταματήσει τις επιθέσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης