Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

ΗΠΑ: Νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία, αξίας 100 εκατ. δολαρίων

ΗΠΑ: Νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία, αξίας 100 εκατ. δολαρίων
Περιλαμβάνει μέσα για την ενίσχυση της αντιαεροπορικής άμυνας
Σχετικά Άρθρα
Νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία, εκτιμώμενης αξίας 100 εκατ. δολαρίων που περιλαμβάνει μέσα για την ενίσχυση της αντιαεροπορικής άμυνας, ανακοίνωσαν σήμερα 20/11 οι Ηνωμένες Πολιτείες.
Το πακέτο περιλαμβάνει ένα πρόσθετο σύστημα πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων HIMARS, οβίδες πυροβολικού και αντιαρματικά όπλα, καθώς και πυρομαχικά μικρού διαμετρήματος, σύμφωνα με ανακοινώσεις του αμερικανικού Πενταγώνου.
Αυτή η νέα βοήθεια προέρχεται από πόρους που έχουν ήδη εγκριθεί από το αμερικανικό Κογκρέσο αλλά οι οποίοι μειώνονται εν αναμονή της ψηφοφορίας για ένα νέο δημοσιονομικό κονδύλι για την Ουκρανία που ζητεί ο πρόεδρος Biden, αλλά παραμένει σε εκκρεμότητα λόγω της αντίθεσης Ρεπουμπλικάνων βουλευτών.
"Έχει καθοριστική σημασία το Κογκρέσο να λάβει μέτρα για να υποστηρίξει την Ουκρανία εγκρίνοντας το πρόσθετο δημοσιονομικό κονδύλι", τόνισε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Antony Blinken, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου.
Στην ουκρανική πρωτεύουσα ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας διαβεβαίωσε τον πρόεδρο Zelensky πως η Ουάσινγκτον θα εξακολουθήσει να στηρίζει το Κίεβο στον αγώνα που δίνει απέναντι στους Ρώσους εισβολείς.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι μακράν οι μεγαλύτεροι δωρητές στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, συνολικού ύψους άνω των 44 δισεκ. δολαρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης