Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Αιχμές από Erdogan για παρεμβάσεις τρίτων στο ελληνοτουρκικό: Προσπαθήσαμε να ενισχύσουμε τις σχέσεις μας με μια προσέγγιση… win win

tags :
Αιχμές από Erdogan για παρεμβάσεις τρίτων στο ελληνοτουρκικό: Προσπαθήσαμε να ενισχύσουμε τις σχέσεις μας με μια προσέγγιση… win win
Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε πως η χώρα του ξεπέρασε τις διαφορές απόψεων που προέκυψαν με ορισμένες χώρες της περιοχής
Στην εξωτερική πολιτική της Τουρκίας αναφέρθηκε ο πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, παρουσιάζοντας στην Άγκυρα τον απολογισμό των τουρκικών εξαγωγών το 2023. Αν και δεν ονομάτισε τη χώρας μας, ο Erdogan αναφέρθηκε σε «καζάν καζάν» προσέγγιση, ενώ εκτόξευσε αιχμές για παρεμβάσεις τρίτων.
«Παρά τις παρεμβάσεις των τρίτων προς την αντίθετη κατεύθυνση, προσπαθήσαμε να ενισχύσουμε τις σχέσεις μας με τους γείτονές μας με βάση μια προσέγγιση που θα είναι καζάν-καζάν (σσ. αμοιβαία επωφελής)» είπε χαρακτηριστικά.
Επίσης, ανέφερε πως η χώρα του ξεπέρασε τις διαφορές απόψεων που προέκυψαν με ορισμένες χώρες της περιοχής και επανέφερε τη συνεργασία της στο επίπεδο που θα έπρεπε να είναι. «Ποτέ δεν απορρίψαμε το χέρι φιλίας που απλώθηκε στη χώρα μας. Πήγαμε τρέχοντας σε εκείνους που έκαναν ένα βήμα προς εμάς» τόνισε.
Υποστήριξε ότι «ενώ οι σχέσεις μας με τον τουρκικό κόσμο έχουν φθάσει σε ιστορικό υψηλό, προσπαθήσαμε να αναπτύξουμε συνεργασία με την Ευρώπη και την Αμερική με βάση τον αμοιβαίο σεβασμό» και προσέθεσε: «Διαμορφώσαμε την εξωτερική μας πολιτική με τουρκοκεντρική αλλά παγκόσμια προοπτική. Δεν θα υπάρξει επιστροφή από αυτό. Η Τουρκία θα συνεχίσει να αυξάνει τον αριθμό των φίλων της».
Αναφερόμενος στις τουρκικές εξαγωγές, επισήμανε ότι το 2023 έφτασαν τα 255,809 δισ. με αύξηση 0,6% σε σχέση με πέρυσι, καταρρίπτοντας ιστορικό ρεκόρ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης