Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Επιμένει η Τουρκία: «Δεν υπάρχουν όροι για τη χρήση των F-16» - Εξετάζεται παραγωγή στην Τουρκία

Επιμένει η Τουρκία: «Δεν υπάρχουν όροι για τη χρήση των F-16» - Εξετάζεται παραγωγή στην Τουρκία
Μετά την έγκριση από το αμερικανικό Κογκρέσο του τουρκικού προγράμματος για τα F-16, οι επιστολές προσφοράς και αποδοχής αναμένεται να υποβληθούν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου
Τους ισχυρισμούς της ελληνικής πλευράς περί όρων για τη χρήση των αμερικανικών F-16 από την Τουρκία, απορρίπτει η Άγκυρα.
«Σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς σχετικά με τη χρήση των F-16 που πρόκειται να αγοραστούν και να εκσυγχρονιστούν, όπως έχουμε τονίσει προηγουμένως, δεν υπάρχουν όροι» επισημαίνουν πηγές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μετά την έγκριση από το αμερικανικό Κογκρέσο του τουρκικού προγράμματος για τα F-16, οι επιστολές προσφοράς και αποδοχής αναμένεται να υποβληθούν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου και προβλέπουν ότι «μετά την εξέταση των επιστολών προσφοράς και αποδοχής από εμάς και την ολοκλήρωση του σχεδίου από κοινού με τις αμερικανικές αρχές, το πρόγραμμα αναμένεται να τεθεί σε ισχύ τον Ιούνιο-Ιούλιο του 2024». Όπως προκύπτει -μάλιστα- από σχετική ενημέρωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες με την αμερικανική πλευρά για να γίνει στην Τουρκία η παραγωγή των αεροσκαφών και ο εκσυγχρονισμός του υφιστάμενου τουρκικού στόλου F-16.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης