Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Βορίδης: Η Τουρκία δεν πρόκειται να αλλάξει και να γίνει κάτι άλλο από αυτό που είναι - Μην δημιουργούνται προσδοκίες...

Βορίδης: Η Τουρκία δεν πρόκειται να αλλάξει και να γίνει κάτι άλλο από αυτό που είναι - Μην δημιουργούνται προσδοκίες...
Ο υπουργός Επικρατείας σχολίασε πως το βράδυ των εκλογών θα βγουν πολιτικά συμπεράσματα
Σχετικά Άρθρα

Τις προσδοκίες περί αλλαγής στάσης της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα, υποβαθμίζει ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, στον απόηχο της νέας διαμάχης με αφορμή δύο θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο.
«Δεν υπάρχει τρόπος που να μπορείς να πεις σε ένα κράτος τι θα λέει και τι όχι. Ο μόνος τρόπος που υπάρχει, είναι να του απαντάς. Άρα, να μη δημιουργείται κανένα κεκτημένο» είπε ο κ. Βορίδης μιλώντας στον Real FM. Ο ίδιος σημείωσε πως η Τουρκία -συνολικά- δεν πρόκειται να αλλάξει και να γίνει κάτι άλλο από αυτό που είναι, διευκρινίζοντας συγχρόνως: «Το λέω για να μη δημιουργούνται προσδοκίες».
Επιπλέον, ισχυρισμός του τύπου, «έχουμε γίνει φίλοι (σ.σ. Ελλάδα και Τουρκία), είμαστε αγκαλιασμένοι ο ένας με τον άλλον και δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα θέμα ποτέ, αυτό δεν το έχει πει ποτέ η ελληνική κυβέρνηση. Έχει πει τα ακριβώς αντίθετα: ότι υπάρχει ένα πλαίσιο διαλόγου, το οποίο είναι σημαντικό να υπάρχει, γιατί ελπίζουμε να οδηγήσει σε αποκλιμάκωση και σε χαμήλωμα της έντασης, χωρίς όμως να υπάρχει ένα κεκτημένο ή ένα δεδομένο ή και μια υπερβολική προσδοκία για όλη αυτή τη διαδικασία». «Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις έχουν πολλά χρόνια πίσω τους με περιστατικά μεγάλης έντασης και περιστατικά αποκλιμάκωσης», είπε στο δια ταύτα, και «τη συγκεκριμένη ανακοίνωση της Άγκυρας θα πρέπει να την εντάξει κανείς εν τέλει σε αυτό το πλαίσιο των ελληνοτουρκικών σχέσεων».

Οι ευρωεκλογές

Όσον αφορά τις ευρωεκλογές, ο κ. Βορίδης υποστήριξε πως το προφανές είναι ότι «δεν εκλέγουμε κυβέρνηση, εκλέγουμε ευρωβουλευτές», συμπληρώνοντας -ωστόσο- πως «παρά ταύτα θα βγουν πολιτικά συμπεράσματα το βράδυ των ευρωεκλογών», επομένως «έχουν πολιτική σημασία οι ευρωεκλογές».
Εξ αντικειμένου οι εκλογές πήραν πολιτικό χαρακτήρα λόγω του αιτήματος Κασσελάκη για διεξαγωγή εθνικών εκλογών, δήλωσε ακόμη επισημαίνοντας και την εξής αντίφαση, όπως είπε: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που ψηφίσθηκε πριν από εννέα μήνες από τον ελληνικό λαό, αν δεν πάει καλά στις εκλογές, θα έχει χάσει την πολιτική νομιμοποίησή του, σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αντιθέτως, αν ο Στέφανος Κασσελάκης δεν πάει εκλογικά καλά, θα πει πως έχει πολιτική νομιμοποίηση λόγω του πρόσφατου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.
Εν συνεχεία, ο υπουργός Επικρατείας επισήμανε ότι η κυβέρνηση στοχεύει παντού, και στα δεξιά της και στα αριστερά της, «έχει μια συνολική αναφορά στον ελληνικό λαό» και δεν περιορίζεται σε μια συγκεκριμένη ομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης