Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Οverweight δηλώνει για τις μετοχές ο Roubini - Όσο η παγκόσμια οικονομία θα ανακάμπτει, τόσο οι αγορές θα κινούνται ανοδικά - Όχι στα ομόλογα - Faber: Μια κολοσσιαία φούσκα χρέους απειλεί τον πλανήτη...

Οverweight δηλώνει για τις μετοχές ο Roubini - Όσο η παγκόσμια οικονομία θα ανακάμπτει, τόσο οι αγορές θα κινούνται ανοδικά - Όχι στα ομόλογα - Faber: Μια κολοσσιαία φούσκα χρέους απειλεί τον πλανήτη...
Tην αισιοδοξία του για τη συνέχιση της ανόδου των διεθνών αγορών εκφράζει ο διάσημος Αμερικανός οικονομολόγος, Nouriel Roubini.
"Συνεχίζω να είμαι αισιόδοξος για την πορεία των μετοχών", δηλώνει σε νέα παρέμβασή του. Που αποδίδει όμως αυτή την αισιοδοξία; Όπως υποστηρίζει, η παγκόσμια οικονομία θα ανακάμψει... "Η ανάκαμψη θα έρθει. Θα είναι ικανή να δικαιολογήσει overweight τοποθετήσεις στις μετοχές", δηλώνει χαρακτηριστικά ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος.
Ταυτόχρονα, ο Nouriel Roubini διεμήνυσε πως οι επενδυτές πρέπει να διαφοροποιηθούν όσον αφορά στις τοποθετήσεις τους. Τι εννοεί; Ειδικότερα, δηλώνει underweight για τις αναδυόμενες αγορές, ενώ υποστηρίζει πως διακρίνει θετικές ενδείξεις από τον ανεπτυγμένο κόσμο, κυρίως μάλιστα για τις αγορές Βρετανίας και Ιαπωνίας.
Στο ίδιο μήκος κύματος, τόνισε - εμμέσως πλην σαφώς - πως οι επενδυτές πρέπει να παραμείνουν underweight για τα κρατικά ομόλογα.
Ο Roubini, παράλληλα, ζήτησε να σταματήσουν να του αποδίδουν το ψευδώνυμο "Dr. Doom", το οποίο "κέρδισε" λόγω της πρόβλεψής του πως θα ξεσπάσει η διεθνής χρηματοπιστωτική κρίση. Πλέον ζητά να τον αποκαλούν... "Κύριο ρεαλιστή", δηλαδή Dr. Realist.
Σε παρόμοια παρέμβασή του ο έτερος γνωστός αναλυτής Marc Faber, δήλωσε, αναφερόμενος στα σενάρια περί επικείμενου περιορισμού του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων από τη Fed: Το θέμα δεν είναι πότε θα μειωθούν οι αγορές ομολόγων, αλλά πότε.. θα αυξηθούν.
Ταυτόχρονα ο Faber προειδοποίησε πως: Η παγκόσμια οικονομία απειλείται από μια τεράστια, από μια κολοσσιαία φούσκα... Αυτή είναι η φούσκα του χρέους...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης