Αναλύσεις – Εκθέσεις

Pimco - Nωρίς για επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές - Δεν θα αιφνιδιάσει ένα haircut

Pimco - Nωρίς για επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές - Δεν θα αιφνιδιάσει ένα haircut
Η Pimco κρατιέται ακόμα μακρά από την Ελλάδα


Την άποψη ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα για να επιστρέψει η Ελλάδα στις αγορές εκφράζει σε συνέντευξη του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt ο Andrew Bosomworth, managing director της Pimco, μιας εκ των μεγαλύτερων εταιρειών επενδύσεων σε κρατικά ομόλογα παγκοσμίως.
«Η Ελλάδα θα επιστρέψει στις αγορές κάποια ημέρα, αλλά ακόμα δεν βρισκόμαστε σε αυτό το σημείο» αναφέρει ο Bosomworth, ο οποίος υποστηρίζει ότι δεν θα θεωρήσει «αιφνιδιαστική εξέλιξη» να υπάρξει ένα ακόμα haircut στο ελληνικό χρέος.
Αναφερόμενος πάντως στη στάση που κρατά η Pimco απέναντι στην Ελλάδα, ο Bosomworth είναι σαφής.
«Κρατιόμαστε ακόμα μακριά από την Ελλάδα. Παρόλο που η χώρα έχει ήδη δρομολογήσει πολλά , παραμένουν ωστόσο σκέψεις αναφορικά με τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους. Επίσης, η αυξανόμενη πολιτική ριζοσπαστικοποίηση και βία αποτελούν μια σαφή ένδειξη συναγερμού για το ότι η ανεκτικότητα της κοινωνίας έχει τα όριά της» υποστηρίζει ο Bosomworth στην Handelsblatt, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.
Σχετικά με την επενδυτική δραστηριότητα της Pimco στην Ευρωζώνη, ο Bosomworth υπογραμμίζει ότι θεωρεί «χαμηλό τον μεσοπρόθεσμο κίνδυνο για τα κρατικά και τα επιχειρηματικά ομόλογα με προθεσμίες από τρία μέχρι πέντε χρόνια και στην περιφέρεια του κοινού νομίσματος».
Ωστόσο, συνιστά προσοχή για «τίτλους με μεγαλύτερο χρόνο αποπληρωμής και πιο αδύναμη φερεγγυότητα».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης