Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Νοuriel Roubini - Υπερβολικά ισχυρό το ευρώ - Να ληφθεί δράση για την αποδυνάμωσή του

Νοuriel Roubini - Υπερβολικά ισχυρό το ευρώ - Να ληφθεί δράση για την αποδυνάμωσή του
"Δεν περιμένω άμεσα δράση, απλά οφείλω να πω τι πρέπει να κάνει η ΕΚΤ..."
Να προχωρήσει σε περαιτέρω ποσοτική χαλάρωση συστήνει στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ο διάσημος Αμερικανός οικονομολόγος Nouriel Roubini, τονίζοντας παράλληλα πως η ευρωπαϊκή οικονομία χρειάζεται ένα λιγότερο ισχυρό ευρώ.
"Η ΕΚΤ έχει περιθώρια να αναλάβει πρόσθετη δράση, προκειμένου να στηριχθεί περαιτέρω η ευρωπαϊκή οικονομία", δήλωσε ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.
"Η ΕΚΤ πρέπει να προχωρήσει σε νομισματική χαλάρωση, σε πιστωτική χαλάρωση, σε αρνητικά επιτόκια καταθέσεων, με στόχο να αποδυναμώσει το ευρώ", εξήγησε ο Roubini, σε συνέντευξή του στο Bloomberg.
"Δεν περιμένω άμεσα δράση, απλά οφείλω να πω τι πρέπει να κάνει η ΕΚΤ", πρόσθεσε.
"Η ΕΚΤ πρέπει σοβαρά να εξετάσει το θέμα της συνεχούς ισχυροποίησης του ευρώ. Η αξία του ευρώ είναι υπερβολικά ισχυρή. Το ενιαίο νόμισμα πρέπει να αποδυναμωθεί", διευκρίνισε στη συνέχεια ο Αμερικανός οικονομολόγος.
Υπενθυμίζεται εδώ πως στη διάρκεια των τελευταίων έξι μηνών το ευρώ έχει καταγράψει άνοδο 3% έναντι του δολαρίου, απειλώντας τις προσπάθειες των ευρωπαϊκών οικονομιών στην κατεύθυνση ανάκτησης της ανταγωνιστικότητάς τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης