Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Roubini – Πηγή ανησυχίας για την Ευρωζώνη ο αποπληθωρισμός – Κάτω του 2% η ανάπτυξη το 2014 – Πιθανά τα αρνητικά επιτόκια της ΕΚΤ

tags :
Roubini – Πηγή ανησυχίας για την Ευρωζώνη ο αποπληθωρισμός – Κάτω του 2% η ανάπτυξη το 2014 – Πιθανά τα αρνητικά επιτόκια της ΕΚΤ
«Ο κίνδυνος αποπληθωρισμού είναι μεγαλύτερος στην Ευρωζώνη»
Σοβαρό κίνδυνο αποπληθωρισμού φαίνεται πως διατρέχει η Ευρωζώνη, με  τον Nouriel Roubini να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.
Μιλώντας στο «Εconomic Club of Canada, ο Αμερικανός οικονομολόγος προειδοποίησε πως η Ευρωζώνη διατρέχει σημαντικό κίνδυνο αποπληθωρισμού. «Ο κίνδυνος αποπληθωρισμού είναι μεγαλύτερος στην Ευρωζώνη» επισήμανε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά τη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ, κατέστησε πιθανή την επιβολή αρνητικών επιτοκίων το 2014. Παράλληλα, υπογράμμισε πως η κεντρική τράπεζα ενδέχεται να υιοθετήσει ένα πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης στα πρότυπα της Fed.
Όσον αφορά την ευρωπαϊκή οικονομία, «βλέπει» την ανάπτυξη για το 2014 να κυμαίνεται κάτω του +2%.
Αναφερθείς στην αμερικανική ήπειρο, διέτεινε πως η ανάπτυξη σε ΗΠΑ και Καναδά θα ανέλθει άνω του +2% το τρέχον έτος.
Ωστόσο, ο Nouriel Roubini εξέφρασε την ανησυχία του για την Κίνα, καθώς η οικονομία αναμένεται να επιβραδυνθεί στο +6,5% το 2014 και στο +6^ το 2016.
Αναφερθείς στην Ουκρανία, εκτίμησε πως θα μπορούσε να προβεί σε μία αναδιάρθρωση του χρέους της, δίχως μάλιστα, να απαιτείται η συνεισφορά της Δύσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης