Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Στο μυαλό της Janet Yellen μπαίνει ο Bill Gross (Pimco) - Η Fed θα παράσχει νέες διαβεβαιώσεις στις αγορές για μηδενικά επιτόκια

tags :
Στο μυαλό της Janet Yellen μπαίνει ο Bill Gross (Pimco) - Η Fed θα παράσχει νέες διαβεβαιώσεις στις αγορές για μηδενικά επιτόκια
Τι θα συζητηθεί στην επικείμενη συνεδρίαση του ΔΣ της Fed την επόμενη εβδομάδα
H Fed, η κεντρική αμερικανική τράπεζα, θα διαβεβαιώσει τις αγορές πως θα παραμείνει πιστή στη δέσμευσή της για μακρά περίοδο χαμηλών - σχεδόν μηδενικών - επιτοκίων.
Tην άποψη αυτή διατυπώνει ο Bill Gross, εκ των ισχυρών αντρών της Pimco, του μεγαλύτερου fund διαχείρισης ομολόγων παγκοσμίως, ξεδιπλώνοντας τις σκέψεις του για τις δράσεις της Fed, με αφορμή την επικείμενη συνεδρίαση του ΔΣ της, την επόμενη εβδομάδα.
Όπως προβλέπει ο Gross, κατά τη συνεδρίασή της την επόμενη εβδομάδα, η Fed θα παράσχει νέες διαβεβαιώσεις στις αγορές πως δεν θα αυξήσει άμεσα τα επιτόκιά της.
Σύμφωνα με τον ίδιο, καταλύτης για την απόφαση της Fed περί διατήρησης των επιτοκίων σε χαμηλά επίπεδα θα είναι όχι η πορεία των ποσοστών ανεργίας, αλλά η πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ.
Να σημειωθεί εδώ ότι η συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας θα είναι η παρθενική για τη νέα διοικητή της Fed, τη Janet Yellen.
"H Janet Yellen θα κινηθεί ως εξής: Θα προειδοποιήσει για τις χαμηλές πτήσεις του πληθωρισμού, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα την κατάσταση της αμερικανικής αγοράς εργασίας", σχολιάζει ο Gross.
"Τα ομόλογα διάρκειας έως 5 ετών θα επωφεληθούν περισσότερο από την εξέλιξη αυτή", καταλήγει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης