Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Financial Times – Η ελληνική κυβέρνηση βυθίζεται στο χάος – Η υπόθεση Μπαλτάκου θα κοστίσει πολιτικά στη ΝΔ

Financial Times – Η ελληνική κυβέρνηση βυθίζεται στο χάος – Η υπόθεση Μπαλτάκου θα κοστίσει πολιτικά στη ΝΔ
Τον γύρο του κόσμου κάνει το βίντεο Μπαλτάκου-Κασιδιάρη


Η ελληνική κυβέρνηση βυθίζεται στο χάος αναφέρουν σε δημοσίευμα τους οι Financial Times, αναφερόμενοι στην υπόθεση του πρώην γενικού γραμματέα της κυβέρνησης, Τ.Μπαλτάκου.
«Ο Αντώνης Σαμαράς αρνήθηκε οποιαδήποτε γνώση των γεγονότων» επισημαίνουν οι FT, οι οποίοι εκτιμούν ότι η υπόθεση αυτή αναμένεται να κοστίσει πολιτικά στη ΝΔ, η οποία θα χάσει ψήφους ενόψει των Ευρωεκλογών, μια και «αποκαλύπτονται οι σχέσεις του ακροδεξιού τομέα της ΝΔ που εκπροσωπείται από τον Μπαλτάκο με την Χρυσή Αυγή».
Μάλιστα, οι Financial Times αναφέρουν πως το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα από την Χρυσή Αυγή με αφορμή την άρση της ασυλίας ακόμη πέντε βουλευτών του κόμματος, μεταξύ αυτών και του Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος έχει βάλει υποψηφιότητα για δήμαρχος Αθηναίων δηλώνοντας μάλιστα ότι στην περίπτωση εκλογής του, θα ασκήσει τα καθήκοντά του και από το κελί.
Από την πλευρά του το δίκτυο Euronews, αναφερόμενο στην υπόθεση Μπαλτάκου, εκτιμά ότι «οι πραγματικές πολιτικές συνέπειες θα φανούν στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Ευρωκοινοβούλιο» ενώ το Associated Press εκτιμά ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός στην Ελλάδα, ο οποίος ήδη είναι αντιμέτωπος με σωρεία προβλημάτων, έρχεται σε ακόμα πιο δύσκολη θέση.
Το BBC εκτιμά ότι η υπόθεση αυτή «πέρα από ντροπή για την ελληνική κυβέρνηση, αποτελεί και απόδειξη ότι η ελληνική Δικαιοσύνη δεν είναι ανεξάρτητη», υπογραμμίζοντας ότι εάν καταρρεύσει το κατηγορητήριο κατά της Χρυσής Αυγής, τότε θα επέλθει ένα ακόμα σημαντικό πλήγμα για την κυβέρνηση.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης