Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA - Αν και μικρή, ουσιαστική η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

BofA - Αν και μικρή, ουσιαστική η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους
Στο +0,3% εκτιμά την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το 2014 η αμερικανική τράπεζα
Από το δεύτερο εξάμηνο του 2014 αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις Ελλάδας - δανειστών για τον νέο γύρο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, όπως υποστηρίζει σε νέα έκθεσή της η Bank of America Merrill Lynch.
Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, η Ελλάδα δεν θα πετύχει τίποτα περισσότερο από μια μικρή αναδιάρθρωση του χρέους της, η οποία θα προέλθει, όπως όλα δείχνουν, από τη χρονική επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων και την ταυτόχρονη μείωση των επιτοκίων.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Bank of America Merrill Lynch, η συμφωνία Αθήνας - πιστωτών θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του χρέους κατά 4% έναντι του ΑΕΠ. Συνεπώς, μέχρι το 2020 το ελληνικό χρέος θα έχει υποχωρήσει στα επίπεδα του 124% του ΑΕΠ.
Κατά την αμερικανική τράπεζα, ο επόμενος διάλογος για νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα ξεκινήσει μετά το 2020, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος το ελληνικό χρέος να μειωθεί κάτω από τα επίπεδα του 110% του ΑΕΠ μέχρι το 2022.
Η Bank of America Merrill Lynch διαμηνύει πως δεν θα υπάρξει επίσημο haircut στο ελληνικό χρέος. Ταυτόχρονα, υποστηρίζει πως - αν και μικρή σε μέγεθος - η νέα αναδιάρθρωση του χρέους θα στείλει θετικά μηνύματα στις αγορές, αναφορικά με τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και των ελληνικών ομολόγων.
Η αμερικανική τράπεζα τοποθετεί στο +0,3% την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το 2014 και στο +1,5% το 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης