Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Pimco - Έπιασε ταβάνι η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ - Έτσι δικαιολογείται το μικρό προβάδισμα έναντι της ΝΔ

Pimco - Έπιασε ταβάνι η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ - Έτσι δικαιολογείται το μικρό προβάδισμα έναντι της ΝΔ
Ελαφρώς καλύτερο από ότι αναμενόταν το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών για το σύνολο της Ευρώπης
«Ταβάνι» φέρεται πως έχει πιάσει η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ στην ελληνική κοινωνία και τους Έλληνες ψηφοφόρους, εκτιμά η Pimco, το μεγαλύτερο fund διαχείρισης ομολόγων παγκοσμίως.
Επιχειρώντας να αξιολογήσει το εκλογικό αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, χαρακτηρίζει οριακό το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας που ανέδειξε η κάλπη της Κυριακής 25 Μαΐου.
"Ο αριστερός ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο νικητής των Ευρωεκλογών. Το προβάδισμά του όμως έναντι της Νέας Δημοκρατίας είναι πολύ μικρό, υποδεικνύοντας πως το momentum, η δυναμική του κόμματος στην ελληνική κοινωνία έχει ήδη φτάσει στο αποκορύφωμά του", αναφέρει ο Andrew Balls, κορυφαίο στέλεχος της Pimco, στην ειδική ανάλυσή του.
Εστιάζοντας στο αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών για το σύνολο των ευρωπαϊκών χωρών, ο Balls το χαρακτηρίζει "ελαφρώς καλύτερο από ότι αναμενόταν". Γιατί; Γιατί τα ποσοστά των εξτρεμιστικών κομμάτων κινήθηκαν εντός των προβλέψεων.
Θεωρώντας πως οι Ευρωεκλογές ανήκουν πλέον στο παρελθόν, ο Balls επικεντρώνεται στην πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας. Για τον ίδιο, η πολιτική πρέπει να περάσει στο περιθώριο και όλοι πρέπει να εστιάσουν στο μεγάλο στοίχημα: Τη θωράκιση μιας βιώσιμης ανάπτυξης για την Ευρωζώνη.
Σύμφωνα με το κορυφαίο στέλεχος της Pimco, ο δρόμος για την ποσοτική χαλάρωση - από την πλευρά της ΕΚΤ - έχει ήδη ανοίξει. Όπως εξηγεί, δεδομένης της πορείας του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη, οι πιθανότητες για ποσοτική χαλάρωση ξεπερνούν το 50%. Μάλιστα, όλα συγκλίνουν πως οι επίσημες ανακοινώσεις δεν αποκλείεται να σημειωθούν την ερχόμενη εβδομάδα, στην επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, στις 5 Ιουνίου.
Όπως προσθέτει ο Balls, επικαλούμενος την πάγια θέση της Pimco, η Ευρωζώνη μπορεί να εμφανίζει ενδείξεις σταθερότητας, αλλά πλήρως υγιής δεν είναι. Αυτό γίνεται απόλυτα αντιληπτό από τα χαμηλά επίπεδα ανάπτυξης και τα υψηλά επίπεδα ανεργίας και χρέους.
Πιο συγκεκριμένα, το στέλεχος της Pimco τοποθετεί μεταξύ 1% και 1,5% την ανάπτυξη της Ευρωζώνης για το 2014 και το  2015.
"Η Ευρωζώνη συνεχίζει να βρίσκεται αντιμέτωπη με σοβαρούς κινδύνους, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως εξακολουθεί να προσφέρει μια ευρεία κλίμακα επενδυτικών ευκαιριών...", καταλήγει ο Balls. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης