Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Pimco - Μεταξύ 1% και 1,5% η ανάπτυξη της Ευρωζώνης την επόμενη 5ετία - Αναγκαία η ποσοτική χαλάρωση και τα χαμηλά επιτόκια

Pimco - Μεταξύ 1% και 1,5% η ανάπτυξη της Ευρωζώνης την επόμενη 5ετία - Αναγκαία η ποσοτική χαλάρωση και τα χαμηλά επιτόκια
Μόνο μέσω του QE η επιτυχής αντιμετώπιση του στασιμοπληθωρισμού
Ως το καλύτερο όπλο στη μάχη εναντίον του αποπληθωρισμού, χαρακτήρισε η Pimco το ενδεχόμενο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της ΕΚΤ.
Ειδικότερα, ο Andrew Balls, υψηλόβαθμο στέλεχος της Pimco, έκανε λόγο για μία εξαιρετικά καλή ευκαιρία, καθώς η ποσοτική χαλάρωση θα συμβάλλει στην καταπολέμηση του κινδύνου αποπληθωρισμού στην Ευρωζώνη.
«Η ΕΚΤ θα μπορούσε να επιβάλλει αρνητικά επιτόκια ή να προχωρήσει σε έναν ακόμη γύρω LTROs. Ωστόσο, ένα ενδεχόμενο QE θα είχε αρκετές πιθανότητες να καταπολεμήσει αποτελεσματικά τον στασιμοπληθωρισμό» εξήγησε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά την ευρωπαϊκή οικονομία, ο Andrew Balls επισήμανε πως η Ευρωζώνη σταδιακά σταθεροποιείται, ενώ εκτίμησε πως η ανάπτυξη θα κυμανθεί μεταξύ 1% και 1,5% τα επίπεδα 3 με 5 χρόνια.
Παράλληλα, κατέστησε αναγκαία τη διατήρηση των χαμηλών επιτοκίων, καθώς ο κίνδυνος αύξησης του χρηματοδοτικού κόστους παραμένει σημαντικός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης