Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ING: Βέβαιη η επιδείνωση των στοιχείων για την Ευρωζώνη - Διατηρείται η πίεση για τη λήψη νέων μέτρων από την ΕΚΤ

ING: Βέβαιη η επιδείνωση των στοιχείων για την Ευρωζώνη - Διατηρείται η πίεση για τη λήψη νέων μέτρων από την ΕΚΤ
Πτώση της βιομηχανικής παραγωγής κατά -1,5% αναμένει για την Ευρωζώνη
«Βουτιά» της βιομηχανικής παραγωγής κατά -1,5% βλέπει για την Ευρωζώνη η ING, η οποία παραμένει επιφυλακτική ως προς τη βιωσιμότητα της ευρωπαϊκής ανάπτυξης.
«Τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή, τα οποία δημοσιεύθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, επιβεβαίωσαν πως η βιομηχανική ανάκαμψη στην Ευρωζώνη έχει απολέσει το θετικό momentum» αναφέρει χαρακτηριστικά, ο ολλανδικός όμιλος.
«Η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία υποχώρησε κατά -4,3% τον Αύγουστο, ενώ στη Γαλλία παρέμεινε αμετάβλητη και στην Ιταλία αυξήθηκε μόλις κατά +0,3%» εξηγεί εν συνεχεία.
Δεδομένης της αυριανής δημοσίευσης των αναθεωρημένων στοιχείων, η ING εκτιμά πως η βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωζώνη θα μειωθεί περαιτέρω στο -1,5%.
Παράλληλα, προειδοποιεί πως η ανάπτυξη που θα σημειωθεί το γ’ 3μηνο του 2014 θα είναι αρκετά εύθραυστη, καθώς δεν αναμένεται να υπερβεί το +0,01%.
Άλλωστε, καταλήγει η ING, τα μακροοικονομικά μεγέθη της Ευρωζώνης υποδεικνύουν πως η πίεση στην ΕΚΤ για τη λήψη περαιτέρω μέτρων θα διατηρηθεί στο ακέραιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης