Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ING: Διπλός ο κίνδυνος για την Ελλάδα - «Όχι» σε πρόωρες εκλογές και έξοδο του ΔΝΤ

ING: Διπλός ο κίνδυνος για την Ελλάδα - «Όχι» σε πρόωρες εκλογές και έξοδο του ΔΝΤ
Το χθεσινό μαζικό sell off στο Χρηματιστήριο Αθηνών επιβεβαιώνει τους φόβους των αναλυτών
Στην Ελλάδα έχει επιστρέψει η προσοχή των επενδυτών διεθνώς, καθώς ο πολιτικός κίνδυνος και η απόπειρα εκδίωξης του ΔΝΤ από την ελληνική «υπόθεση» έχει σημάνει συναγερμό στους αναλυτές.
Μάλιστα, το χθεσινό μαζικό sell off στο ελληνικό Χρηματιστήριο και η επιστροφή των 10ετών κρατικών ομολόγων σε επίπεδα άνω του 7% επιβεβαιώνουν την ένταση και το πλήθος ανησυχιών.
Σύμφωνα με σημείωμα της ING, η κύρια αιτία της χθεσινής αναταραχής έγκειται στη δημοσκόπηση της GPO, η οποία δίνει προβάδισμα 6,5 ποσοστιαίων μονάδων στον αντι-μνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ.
«Αν και οι εκλογές είναι προγραμματισμένες για το 2016, η απειλή πρόωρων εκλογών - πιθανόν το Φεβρουάριο του 2015 - έχει σημάνει καμπανάκι στους επενδυτές» αναφέρει ο ολλανδικός όμιλος.





«Η Ελλάδα επιθυμεί να εξέλθει άμεσα του προγράμματος διάσωσης, το οποίο έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί το 2016» επισημαίνει παράλληλα.
«Η λιτότητα και η τρόικα είναι μη δημοφιλείς στην Ελλάδα» συνεχίζει χαρακτηριστικά.
Αναλύοντας τις κινήσεις του Αντ. Σαμαρά, εκτιμά πως ο Έλληνας πρωθυπουργός εφεξής θα κινηθεί σε δύο μέτωπα.
«Το πρώτο αφορά την εξασφάλιση των απαραίτητων ψήφων, προκειμένου η παρούσα Βουλή να εκλέξει τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Εάν ο Αντ. Σαμαράς δεν τα καταφέρει, τότε θα προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές» εξηγεί η ING.
To δεύτερο μέτωπο του Αντ. Σαμαρά αφορά την «καθαρή» έξοδο από το πρόγραμμα βοήθειας του ΔΝΤ και της Ευρωζώνης.
«Στόχος της Ελλάδας είναι να αποφύγει την προληπτική πιστωτική γραμμή» τονίζει χαρακτηριστικά.
Όμως, η εκτίμηση της ING είναι άκρως απογοητευτική…
«Η προσπάθεια της Ελλάδας να σταθεί μόνη της στις αγορές, ιδίως σε μία περίοδο όπου η Ευρωζώνη φαίνεται πως επιστρέφει στην ύφεση και όπου η γερμανική οικονομία επιβραδύνεται, καθιστά τους επενδυτές άκρως ανήσυχους, αναγκάζοντάς τους να στρέψουν εκ νέου την προσοχή τους στην ελληνική πολιτική σκηνή» καταλήγει η ING.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης