Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BNP Paribas: Κρατικά ομόλογα 400 δισ. θα αγοράσει η ΕΚΤ πριν τα τέλη του 2014

BNP Paribas: Κρατικά ομόλογα 400 δισ. θα αγοράσει η ΕΚΤ πριν τα τέλη του 2014
Pimco: Δεν είναι εύκολο για την ΕΚΤ να επιτύχει τον στόχο για αύξηση του ισολογισμού της, μόνο μέσα από αγορές καλυμμένων ομολόγων και ABS
"Η ΕΚΤ θα αποφασίσει να αγοράσει κρατικά ομόλογα" εκτιμούν, στο ίδιο ακριβώς μήκος κύματος, η μεγαλύτερη τράπεζα της Γαλλίας, η BNP Paribas και το μεγαλύτερο fund διαχείρισης ομολόγων παγκοσμίως, η Pimco.
"Δεν υπάρχει μεγάλος όγκος καλυμμένων ομολόγων και ABS για να αγοράσει η ΕΚΤ και να πετύχει τον στόχο της για σημαντική αύξηση του ισολογισμού της. Επομένως, θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε αγορές κρατικών ομολόγων", προβλέπουν BNP Paribas και Pimco.
Mάλιστα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της BNP Paribas, η ΕΚΤ δεν αποκλείεται να ξεκινήσει με αγορές κρατικών ομολόγων ύψους 400 δισ. ευρώ, πριν τα τέλη του 2014.
"Δεν είναι εύκολο για την ΕΚΤ να επιτύχει τον στόχο για αύξηση του ισολογισμού της, μόνο μέσα από αγορές καλυμμένων ομολόγων και ABS", δηλώνει ο Myles Bradshaw, manager της Pimco.
"Η μεγάλη αγορά στην Ευρώπη είναι μια: Η αγορά κρατικών ομολόγων", προσθέτει ο ίδιος.
"Η ποσοτική χαλάρωση (QE) μοιάζει ολοένα και πιο πιθανή. Δεν αποκλείεται να ξεκινήσει πριν τα τέλη του 2014", σημειώνουν οι αναλυτές της BNP Paribas για να επισημάνουν στη συνέχεια πως τα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη συνεχίζουν να απογοητεύουν.
"Η ΕΚΤ δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε αγορές κρατικών ομολόγων, διάρκειας από 1 έως 3 έτη", προβλέπει επίσης η BNP Paribas.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης