Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

CNBC: Η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει την προθεσμία της 8ης Δεκεμβρίου - «Μάχη» Αθήνας και τρόικας για το δημοσιονομικό κενό

CNBC: Η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει την προθεσμία της 8ης Δεκεμβρίου - «Μάχη» Αθήνας και τρόικας για το δημοσιονομικό κενό
Αύριο κατατίθεται ο προϋπολογισμός για το 2015
Στη δύσκολη χρονική συγκυρία, όπου βρίσκεται η Ελλάδα και η κυβέρνηση του Αντ. Σαμαρά αναφέρεται το αμερικανικό πρακτορείο CNBC, το οποίο πραγματοποιεί ειδική αναφορά στις επίπονες διαπραγματεύσεις με την τρόικα.
Ειδικότερα, το CNBC υποστηρίζει πως «ο προϋπολογισμός της Ελλάδας για το 2015 έχει εγείρει τη διαμάχη μεταξύ της Αθήνας και της τρόικα, η οποία ανησυχεί πως το προσχέδιο θα συμβάλλει στη μεγέθυνση του δημοσιονομικού κενού».
Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει το αμερικανικό πρακτορείο, ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης θα υποβάλλει το τελικό σχέδιο για τον προϋπολογισμό του 2015 αύριο, Παρασκευή.
Ας σημειωθεί πως η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής θα ξεκινήσει στις 4 Δεκεμβρίου.
Ωστόσο, διατείνει το CNBC, η τρόικα εκφράζει σοβαρές ανησυχίες καθώς φοβάται πως ο προϋπολογισμός θα οδηγήσει σε μεγαλύτερο δημοσιονομικό κενό.
«Οι διαφωνίες έχουν ήδη καθυστερήσει την αξιολόγηση της χώρας από την τρόικα και η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει την προθεσμία της 8ης Δεκεμβρίου, η οποία αποτελεί ορόσημο για την έξοδο από το μνημόνιο» υποστηρίζει χαρακτηριστικά.
Στο σημείο αυτό, το CNBC υπενθυμίζει πως η τρέχουσα αξιολόγηση συνδέεται άμεσα με την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος στήριξης.
Προκειμένου όμως, να καταστεί εφικτό, η Αθήνα καλείται να εκπληρώσει το σύνολο των προαπαιτουμένων έως το τελευταίο Eurogroup για το 2014, ήτοι στις 8 Δεκεμβρίου.
«Οι διαπραγματεύσεις πραγματοποιούνται σε προσωπικό επίπεδο, καθώς η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα, μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν» αναφέρει ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μ. Σχοινάς, μιλώντας στο CNBC.
Πάντως, η περιρρέουσα ατμόσφαιρα και το διαφαινόμενο αδιέξοδο έχει εκτινάξει στα ύψη το κόστος δανεισμού της Ελλάδας.
Άλλωστε, καταλήγει το CNBC, παρά τη δημοσιονομική πρόοδο, η οποία αποτυπώθηκε και στα πρόσφατα στοιχεία για το ελληνικό ΑΕΠ, ο σκεπτικισμός γύρω από την Ελλάδα εξακολουθεί να υπάρχει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης