Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

El Pais: Ελλάδα και Ισπανία - Κοινό ταξίδι στην ΕΕ, γράφουν όμως το δικό τους μέλλον

El Pais: Ελλάδα και Ισπανία - Κοινό ταξίδι στην ΕΕ, γράφουν όμως το δικό τους μέλλον
Την 25η Ιανουαρίου κρίνεται το μέλλον των Ελλήνων, αλλά και εν μέρει των υπολοίπων Ευρωπαίων
Καμία εκλογική διαδικασία στην Ελλάδα δεν έχει ξυπνήσει τόσες προσδοκίες στην Ισπανία όσο οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, καθώς το αποτέλεσμά τους θα έχει επιπτώσεις τόσο στην ευρωπαϊκή πολιτική όσο και στην ισπανική.
Ωστόσο, όπως επισημαίνεται σε άρθρο της ισπανικής εφημερίδας El Pais, δεν θα έπρεπε να γίνονται αβίαστα παραλληλισμοί μεταξύ των δύο χωρών, καθώς μπορούν να οδηγήσουν σε λανθασμένα συμπεράσματα.
Η Ελλάδα και η Ισπανία, σημειώνεται, αποτελούν μέρος της ίδιας ευρωπαϊκής πραγματικότητας, όπου καμία χώρα δεν έχει «ανοσία» στις αντιξοότητες των υπολοίπων, όμως παράλληλα παρουσιάζουν τεράστιες διαφορές.
Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, η Ελλάδα και η Ισπανία «ταξιδεύουν» μαζί στην Ε.Ε., όμως η κάθε μία διαμορφώνει το δικό της μέλλον.
Οι δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα δίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ μια διαφορά της τάξης των 4,6 μονάδων έναντι της Νέας Δημοκρατίας και επιβεβαιώνουν, σημειώνεται στο άρθρο, ότι το κόμμα του οποίου ηγείται ο Αλέξης Τσίπρας θα μπορούσε να μετατραπεί στην πρώτη τάση αλλαγής προς αυτή την κατεύθυνση σε μια χώρα της Ε.Ε.
Όπως μάλιστα ανέφερε και ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας σε άρθρο του στην El Pais, στόχος του είναι η Ελλάδα να αποτελέσει το πρώτο βήμα μιας πολιτικής αλλαγής στον ευρωπαϊκό Νότο, συμπεριλαμβανομένης της Ισπανίας, ώστε να ανασχεδιαστούν οι κανόνες του παιχνιδιού στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στο άρθρο τονίζεται ακόμη ότι τα κόμματα που κλήθηκαν να επαναφέρουν τη σταθερότητα στη χώρα τις τελευταίες δεκαετίες κινδυνεύουν να διαδραματίσουν δευτερεύοντα ρόλο, αν όχι να εξαφανιστούν, όπως στην περίπτωση των Σοσιαλιστών του ΠΑΣΟΚ, ενώ υπογραμμίζεται η «αξιοσημείωτη και ανησυχητική παρουσία των νεο-ναζί στο Κοινοβούλιο, αλλά και τους δρόμους της Ελλάδας».
Την Κυριακή, οι Έλληνες θα αποφασίσουν για το μέλλον τους και εν μέρει των υπολοίπων Ευρωπαίων, όμως, καταλήγει το άρθρο, δεν θα πρέπει να παραβλέπονται οι διαφορές: «η Ελλάδα και η Ισπανία ταξιδεύουν μαζί στην Ε.Ε. και η κάθε μία γράφει το δικό της μέλλον».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης