Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Η Ελλάδα δεν συνεργάζεται με την τρόικα, σχολιάζει το Reuters - Δεν θέλει νέα παράταση

Η Ελλάδα δεν συνεργάζεται με την τρόικα, σχολιάζει το Reuters - Δεν θέλει νέα παράταση
«Θα εξακολουθούμε να στηρίζουμε την Ελλάδα, όσο η Αθήνα σέβεται τις υποχρεώσεις της»
Σεισμό έχει προκαλέσει στην Ευρώπη η δήλωση - άρνησης της Ελλάδας να συνεργαστεί με την τρόικα.
Ειδικότερα, το πρακτορείο Reuters, αναφερόμενο στις σημερινές συναντήσεις του J. Dijsselbloem στην Αθήνα, επισημαίνει πως η ελληνική κυβέρνηση δεν συνεργάζεται με την τρόικα και δεν επιδιώκει νέα παράταση του μνημονίου.
Από την άλλη πλευρά, ο πρόεδρος του Eurogroup σημείωσε, κατά τη διάρκεια των επαφών του με τις ελληνικές αρχές, πως οι δύο πλευρές θα αποφασίσουν από κοινού τι θα συμβεί μετά την 28η Φεβρουαρίου, όπου λήγει η παράταση του προγράμματος.
«Η πρώτη μας πράξη ως κυβέρνηση είναι να μην απορρίψουμε τη λογική της αμφισβήτησης του προγράμματος, μέσω της αίτησης επιμήκυνσή του» εξήγησε ο Γ. Βαρουφάκης.
Παράλληλα, διαβεβαίωσε τον επικεφαλής του Eurogroup πως η Αθήνα σχεδιάζει να εφαρμόσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, ώστε η οικονομία να καταστεί πιο ανταγωνιστική και να επιτευχθεί ο στόχος των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών.
Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα δεν θα αποδεχθεί την αυτοτροφοδοτούμενη κρίση του πληθωρισμού και του μη βιώσιμου χρέους.
Στον αντίποδα, ο J. Dijsselbloem κάλεσε τη νέα κυβέρνηση να σεβαστεί τους όρους της υπάρχουσας συμφωνίας, προειδοποιώντας πως τα μονομερή βήματα είναι λαθεμένη επιλογή.
«Θα εξακολουθούμε να στηρίζουμε την Ελλάδα, όσο η Αθήνα σέβεται τις υποχρεώσεις της» κατέληξε ο πρόεδρος του Eurogroup.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης