Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Business Insider: Η μεγάλη ημέρα για την Ελλάδα έφθασε – Σε τροχιά σύγκρουσης η Αθήνα, δεν συμβιβάζεται

Business Insider: Η μεγάλη ημέρα για την Ελλάδα έφθασε – Σε τροχιά σύγκρουσης η Αθήνα, δεν συμβιβάζεται
Πολύ δύσκολη προμηνύεται η παρούσα εβδομάδα, τονίζεται στο άρθρο
Η μεγάλη ημέρα για την Ελλάδα έφθασε και ύστερα από μια θερμή εβδομάδα, το σημερινό Eurogroup θα έχει τεράστιο αντίκτυπο στο οικονομικό μέλλον της Ελλάδας, σημειώνει σε δημοσίευμά του το Business Insider.
Η Ελλάδα έχει στη διάθεσή της ρευστό για περίπου τρεις εβδομάδες, ενώ τα φορολογικά έσοδα έχουν βυθιστεί και το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης της χώρας λήγει στις 28 Φεβρουαρίου.
Επιπλέον, τονίζεται, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει διαμηνύσει ότι η έκτακτη βοήθεια που προς το παρόν παρέχεται στις ελληνικές τράπεζες είναι συνδεδεμένη με τη συμφωνία σχετικά με το ελληνικό χρέος.
Επομένως, μια αποτυχία εξεύρεσης συμφωνίας θα μπορούσε να σημάνει κρίση όχι μόνο για τα δημόσια οικονομικά της Ελλάδας, αλλά και για το ήδη κατακερματισμένο τραπεζικό της σύστημα, καθώς μια κατάρρευσή του θα μπορούσε να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από τη ζώνη του ευρώ, χωρίς ευρωπαϊκή βοήθεια.
Δεδομένων όλων αυτών, αυτό που επιζητά η ελληνική κυβέρνηση είναι ένα πρόγραμμα γέφυρα για τους περίπου επόμενους έξι μήνες, με τον έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, να σημειώνει ότι σε αντίθεση με το υφιστάμενο πρόγραμμα διάσωσης δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή η απαίτηση για οικονομικές μεταρρυθμίσεις, λιτότητα και ιδιωτικοποιήσεις συνδεδεμένα με το δάνειο.
Το αν σήμερα θα σημειωθεί πρόοδος, αυτό είναι δύσκολο να ειπωθεί δεδομένου ότι ήδη ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble, δεν έχει αφήσει πολλά περιθώρια, ενώ και η θέση της ελληνικής πλευράς φαίνεται ασυμβίβαστη.
Την ίδια στιγμή, όμως, τονίζεται, καμία κυβέρνηση δεν επιθυμεί να δει την Ελλάδα να αποχωρεί από τη ζώνη του ευρώ.
Πάντως, όπως σημειώνεται, αυτή η εβδομάδα θα είναι πολύ δύσκολη.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης