Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Rabobank: Η περίπτωση της Ελλάδας - «Η εγχείρηση πέτυχε, ο ασθενής απεβίωσε»

Rabobank: Η περίπτωση της Ελλάδας - «Η εγχείρηση πέτυχε, ο ασθενής απεβίωσε»
Εν αναμονή της τελικής συμφωνίας βρίσκονται οι αγορές, σύμφωνα με την Rabobank
Στο χάσμα ανάμεσα στις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ και τις απαιτήσεις των Ευρωπαίων επικεντρώνεται και η Rabobank, αποτιμώντας τη συμφωνία του Eurogroup της Παρασκευής 20/2.
Όπως σημειώνει ο Michael Every, αναλυτής της Rabobank, o Έλληνας πρωθυπουργός, Α. Τσίπρας, μετά τη συμφωνία πρέπει να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα σε αυτά που υποσχέθηκε προεκλογικά στους Έλληνες ψηφοφόρους και σε εκείνα που του ζητούν οι Ευρωπαίοι εταίροι.
«Από την μία βρίσκεται αντιμέτωπος με όσα είχε υποσχεθεί προεκλογικά περί ανατροπής των πολιτικών λιτότητας, που εφαρμόστηκαν με φόντο την οικονομική κρίση και από την άλλη με τις απαιτήσεις των εταίρων, δηλαδή νέα μέτρα λιτότητας» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Μάλιστα εκτιμά ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο η περίπτωση της Ελλάδας, συνολικά, μπορεί να αποτυπωθεί στη γνωστή ρήση «η εγχείρηση πέτυχε αλλά ο ασθενής απεβίωσε».
Τέλος σημειώνεται ότι με την τελική συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των ευρωπαίων εταίρων θα αποδειχθεί αν ο ασθενής είναι η εθνική κυριαρχία ή η σημερινή δομή και σύνθεση της Ευρωζώνης.
«Θα δούμε και οι αγορές θα κινηθούν αναλόγως» καταλήγει ο Michael Every.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης