Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Δεν αναμένεται ανάκαμψη της ζήτησης των ελληνικών εταιρικών ομολόγων στην Ελλάδα

tags :
Moody's: Δεν αναμένεται ανάκαμψη της ζήτησης των ελληνικών εταιρικών ομολόγων στην Ελλάδα
Οι νέες εκδόσεις υψηλών αποδόσεων θα είναι χαμηλότερες το 2015 στην περιφέρεια της Ευρωζώνης
Χαμηλότερες θα είναι οι εκδόσεις εταιρικών ομολόγων υψηλών αποδόσεων στην περιφέρεια της Ευρώπης το 2015, σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης Moody's, ο οποίος δεν βλέπει να επαναλαμβάνεται το ρεκόρ των εκδόσεων που παρατηρήθηκε το 2014.
Σύμφωνα με την έκθεση υπό τον τίτλο "EMEA Non-Financial Corporates: High-Yield Issuance from Euro Area Periphery Unlikely to Reach Record Again this Year" (Επιχειρήσεις ΕΜΕΑ: Οι εκδόσεις υψηλών αποδόσεων από την περιφέρεια της Ευρωζώνης είναι απίθανο να φτάσει στα επίπεδα ρεκόρ και φέτος), που σας παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, η Moody's επισημαίνει ότι «λόγων των ανησυχιών για την πιστοληπτική ικανότητα μερικών χωρών της περιφέρειας της Ευρωζώνης που έχουν επανεμφανιστεί, όπως τονίζεται από την πρόσφατη απόφασή μας να επανεξεταστεί η ελληνική οικονομία για πιθανή υποβάθμιση, πιστεύουμε ότι οι νέες εκδόσεις θα είναι χαμηλότερες το 2015 σε σχέση με το περασμένο έτος», αναφέρει ο Pieter Rommens, συντάκτης της έκθεσης της Moody's.
Υπενθυμίζεται ότι το 2014 είχε καταγραφεί ρεκόρ εταιρικών εκδόσεων υψηλής απόδοσης, καθώς έφτασαν τα 30 δισ. δολάρια, από την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ελλάδα και την Ιρλανδία.
Το ρεκόρ αυτό είναι απίθανο να επαναληφθεί το 2015, καθώς η προσοχή των αγορών στρέφεται στις αγορές δανειακών κεφαλαίων, αναφέρει η Moody's.
Η περιφέρεια της Ευρωζώνης θα παραμείνει ανοικτή το 2015 για αναζήτηση υψηλότερων αποδόσεων, ειδικά για επενδυτές που δείχνουν διάθεση για ανάληψη κινδύνων.
Ωστόσο, η πρόσβαση στην αγορά θα παραμείνει πιο δύσκολη για τους εκδότες, καθώς λιγότερο γνωστά ονόματα με ασθενέστερη αξιολογήσεις πιστοληπτικής ικανότητας θα προσφέρουν πιο ελκυστικά χρεόγραφα.
Ειδικότερα για την Ελλάδα, εκτός εάν οι αγορές να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη τους στο προφίλ κινδύνου της, δεν αναμένεται βελτίωση στους όγκους έκδοσης από τη χώρα.
Επίσης, η Moody's αναμένει ότι η έναρξη του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα συνεχίσει να ασκεί πίεση στις αποδόσεις σε όλη κρατικά και εταιρικά ομόλογα της Ευρωζώνης.
Αυτό με τη σειρά του θα συνεχίσει να προσελκύει επενδυτές που επιδιώκουν να μειώσουν την έκθεση τους σε κινδύνους της αγοράς, ενώ θα προσπαθήσουν να διατηρήσουν κάποια απόδοση από την περιφέρεια της ζώνης του ευρώ, καταλήγει η Moody's.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης