Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ING Groep: Ο μεγαλύτερος φόβος για την Ελλάδα είναι να βγει... κατά λάθος από την Ευρωζώνη

tags :
ING Groep: Ο μεγαλύτερος φόβος για την Ελλάδα είναι να βγει... κατά λάθος από την Ευρωζώνη
Bloomberg: Για την Αθήνα, αυτό που δεν λέγεται κινδυνεύει να γίνει το αναπόφευκτο
Ο μεγαλύτερος φόβος για την Ελλάδα είναι να βγει... κατά λάθος από την Ευρωζώνη, αναφέρει ο  Padhraic Garvey, επικεφαλής στρατηγικής επιτοκίων της ING Groep NV, μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg, το οποίο αναφέρει ότι για την Αθήνα, αυτό που δεν λέγεται κινδυνεύει να γίνει το αναπόφευκτο.
Σύμφωνα με το Bloomberg, τα στοιχεία δείχνουν ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να βυθιστεί κάτω από το βάρος του χρέους της, αναβάλλοντας τις αποπληρωμές των περίπου 500 εκατ. ευρώ έναντι των ευρωπαίων φορολογουμένων, των κεφαλαίων διάσωσης, τις τράπεζες και τους ομολογιούχους.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές επί των μέτρων που συνδέονται με τα δάνεια διάσωσης στην Ελλάδα και ένας κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε την Παρασκευή ότι η χώρα δεν θα εξυπηρετήσει το χρέος της, εάν οι πιστωτές δεν αποδεσμεύσουν τους πόρους.
Η κυβέρνηση διακινδυνεύει επίσης μια αναδιάρθρωση που θα μπορούσε να συνδέσει ορισμένες μελλοντικές πληρωμές με την οικονομική ανάπτυξη, τη μείωση των επιτοκίων και την επέκταση της περιόδου αποπληρωμής.
Ενώ η πρόθεσή τους είναι να αποκλειστούν οι ιδιώτες κάτοχοι ομολόγων, ο κίνδυνος είναι ότι οι συνομιλίες μπορεί να καταρρεύσουν και η Ελλάδα να αφήσει το ευρώ, προκαλώντας απώλειες σε όλα τα μέρη.
"Ο μεγαλύτερος φόβος τώρα είναι ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει κατά λάθος", δήλωσε ο Padhraic Garvey.
"Η μόνη εφικτή λύση στην απόλυτη υπερβολή είναι να μετατραπεί όλο το δημόσιο χρέος της σε ένα αέναο ομόλογο, έτσι να μην αποπληρωθεί ποτέ", πρόσθεσε.
Με τη χώρα να βρίσκεται αντιμέτωπη να μείνει χωρίς μετρητά, τα CDS δείχνουν 72% πιθανότητες η Ελλάδα να χρεοκοπήσει, σε σύγκριση με το 67% κατά την έναρξη του μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της CMA.

Αντιστροφή της καμπύλης

Οι αποδόσεις των 3ετών ομολόγων είναι σχεδόν 10 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερα από τις αποδόσεις των 10ετών.
Συνήθως οι επενδυτές ζητούν μεγαλύτερες αποδόσεις για να δανείσουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ως αντιστάθμιση του πληθωρισμού.
Με την Ελλάδα όμως σε άμεση ανησυχία, η τιμή των 5ετών τίτλων έχει υποχωρήσει στο 68% της ονομαστικής αξίας, από σχεδόν 100 πριν από ένα χρόνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης