Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BBVA: Προετοιμασμένη η Ισπανία για ενδεχόμενο Grexit – Αισιοδοξία για την επίτευξη συμφωνίας

BBVA: Προετοιμασμένη η Ισπανία για ενδεχόμενο Grexit – Αισιοδοξία για την επίτευξη συμφωνίας
Αν δεν επιτευχθεί συμφωνία το σαββατοκύριακο, θα ήταν κάτι πολύ άσχημο για όλους, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της ισπανικής τράπεζας
Η Ισπανία είναι προετοιμασμένη για μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, διότι η οικονομία της καταγράφει μια δυναμική ανάπτυξη, ενώ και η ΕΚΤ έχει ένα πρόγραμμα που διασφαλίζει την αγορά ομολόγων, σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ισπανικής τράπεζας BBVA, Jose Manuel Gonzalez-Paramo.
Σε δηλώσεις του το στέλεχος της ισπανικής BBV σημειώνει ότι αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, θα ήταν μια σοβαρή δυσκολία, όμως πρόσθεσε ότι θα ήταν «λιγότερο δραματικό» σε σχέση με παλαιότερα.
Ωστόσο, εξέφρασε την εμπιστοσύνη του ότι θα υπάρξει συμφωνία της Ελλάδας με τους πιστωτές της κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου, κάτι που θα ήταν επιθυμητό, διότι διαφορετικά δεν θα ήταν καλό για κανέναν.
Μάλιστα, εξέφρασε τη λύπη του που η Ελλάδα έχει οπισθοχωρήσει στην κατάσταση που βρισκόταν πριν από ένα χρόνο, διότι εξερχόταν της κρίσης.
Παράλληλα, σημείωσε ότι τα μέτρα που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ εμβάθυναν την κρίση.
«Οι ευρωπαίοι εταίροι θέλουν να βοηθήσουν», σημείωσε ο Gonzalez-Paramo, για να προσθέσει ότι οι ευρωπαίοι δεν έχουν εμπιστοσύνη ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης