Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

J.Delor: Κάντε ότι μπορείτε για να σώσετε την Ελλάδα - Αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους χωρίς καθυστέρηση

J.Delor: Κάντε ότι μπορείτε για να σώσετε την Ελλάδα - Αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους χωρίς καθυστέρηση
Το ίδιο πρέπει να γίνει και για τα χρέη άλλων χωρών που βρίσκονται σε προγράμματα διάσωσης με τη συμμετοχή της Ε.Ε., από τη στιγμή που τηρούν τις δεσμεύσεις 
«Κάντε ότι μπορείτε για να σώσετε την Ελλάδα» τονίζει σε άρθρο του στη γαλλική Le Monde ο αρχιτέκτονας της ΕΕ Jacques Delor, ζητώντας από τους σημερινούς ηγέτες της ΕΕ, που καλούνται να συνεχίσουν το έργο που δημιούργησε, να εξετάσουν το συντομότερο δυνατό την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους «χωρίς καθυστέρηση» όπως υπογραμμίζει.
Ο Jacques Delor, καλεί την Ε.Ε. να υιοθετήσει άμεσα ένα σχέδιο διάσωσης για την Ελλάδα που θα βασίζεται σε τρία σημεία:
-Την οικονομική βοήθεια για την ανάκτηση της φερεγγυότητάς της χώρας βραχυπρόθεσμα.
-Τη χρήση των προγραμμάτων της ΕΕ για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και ως εκ τούτου, την επιστροφή της στην ανάπτυξη, η οποία θα διευκολύνει την αναλογία χρέους-ΑΕΠ και
-Την εξέταση το συντομότερο της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους χωρίς καθυστέρηση. Στο ίδιο μήκος κύματος πρέπει να κινηθεί η ΕΕ και για τα χρέη άλλων χωρών που βρίσκονται σε προγράμματα διάσωσης με τη συμμετοχή της Ε.Ε., από τη στιγμή που ότι οι δεσμεύσεις για μεταρρυθμίσεις τηρούνται.
«Μόνο ένα τέτοιο ολοκληρωμένο σχέδιο φαίνεται πιθανό να ανοίξει τις προοπτικές ελπίδας και κινητοποίησης για τον ελληνικό λαό και τις Αρχές της Ελλάδας, ώστε να συμμετάσχουν στην προσπάθεια ανοικοδόμησης που χρειάζεται αυτή χώρα και από την οποία θα ωφεληθεί και η ΕΕ» τονίζει ο Jacques Delor.
Ο αρχιτέκτονας της ΕΕ επικρίνει τους σημερινούς ηγέτες για τη στάση που έχουν τηρήσει μέχρι σήμερα, από την οποία κινδυνεύει η επιβίωση και η ευημερία της Ευρώπης λέγοντας ότι «μια έξοδος από την τωρινή κρίση σημαίνει αλλαγή στην οπτική της Ελλάδας. Αυτή απαιτεί την έκφραση μιας ξεκάθαρης πρόθεσης να σπάσει τα δεσμά των τελευταίων 40 ετών».
Τις ίδιες απόψεις και ανησυχία εκφράζουν ο Pascal Lamy, πρώην επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου και Ευρωπαίος Επίτροπος, και ο Antonio Vitorino, πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος και υπουργός Άμυνας της Πορτογαλίας οι οποίοι συνυπογράφουν το άρθρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης