Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Oppermann (SPD): Τρίτο πακέτο στην Ελλάδα μόνο με σκληρά μέτρα και τακτικούς ελέγχους

tags :
Oppermann (SPD): Τρίτο πακέτο στην Ελλάδα μόνο με σκληρά μέτρα και τακτικούς ελέγχους
Η βοήθεια θα δίνεται σταδιακά και εφόσον έχει εφαρμοστεί κάθε μία μεταρρύθμιση, στέλνοντας μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση ότι θα επανέλθει στο καθεστώς στενού ελέγχου τύπου τρόικας
Μόνο υπό προϋποθέσεις η έγκριση ενός τρίτου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα, τόνισε σε συνέντευξη του στη γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel, ο αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών Thomas Oppermann.
Όπως υπογράμμισε ο γερμανός πολιτικός, "η Ελλάδα θα πρέπει να αποδεκτή απόλυτα τους κανόνες της ΕΕ και τους τακτικούς ελέγχους των θεσμών, εάν επιθυμεί να λάβει νέα οικονομική βοήθεια".
Ο Oppermann ακολουθώντας την σκληρή γερμανική στάση, όπως αυτή έχει εκφραστεί από πολλούς γερμανούς πολιτικούς δήλωσε πως "οι βουλευτές του SPD θα συναινέσουν στην παροχή ενός τρίτου πακέτου για την Ελλάδα μόνο εάν υπάρξει η παραπάνω προϋπόθεση" ξεκαθαρίζοντας ουσιαστικά ότι θα επιμείνουν σε αυτή τους τη θέση.
«Η οικονομική βοήθεια θα δοθεί μόνο εφόσον υπάρχουν έλεγχοι. Θα δίνεται σταδιακά και εφόσον έχει εφαρμοστεί κάθε μία μεταρρύθμιση" υπογράμμισε στέλνοντας μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση ότι θα επανέλθει στο καθεστώς στενού ελέγχου, τύπου τρόικας, με τον οποίο είχε διαφωνήσει η σημερινή ελληνική κυβέρνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης