Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Η Κίνα θα επηρεάσει αρνητικά την οικονομία των G20 - Σοβαρές οι επιπτώσεις και από την πτώση του πετρελαίου

tags :
Moody's: Η Κίνα θα επηρεάσει αρνητικά την οικονομία των G20 - Σοβαρές οι επιπτώσεις και από την πτώση του πετρελαίου
Η συνέχιση της πολιτικής υποστήριξης από την κινεζική κυβέρνηση είναι πιθανό να αντισταθμίσει μόνο εν μέρει την υποκείμενη επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας
Προς τα κάτω αναθεώρησε την πρόβλεψή της για την αύξηση του ΑΕΠ στις οικονομίες του G20 ο οίκος αξιολόγησης Moody's, εκτιμώντας ότι θα διαμορφωθεί το 2016 στο 2,8%, από 3,1% που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση.
Η επί τα χείρω αναθεώρηση αντανακλά κυρίως την επίδραση της εντονότερης επιβράδυνσης που προβλέπεται τώρα στην Κίνα και των παρατεταμένων αρνητικών επιπτώσεων των χαμηλών τιμών των βασικών προϊόντων για τους παραγωγούς του G20.
Στην ανάλυση της Moody's, με τίτλο «Αναθεωρήσεις προς τα κάτω έως το 2016 - Παγκόσμιο Οικονομικό Outlook», εκτιμάται ότι η αύξηση του ΑΕΠ της Κίνας για το 2016 θα διαμορφωθεί στο 6,3%, από 6,5% προηγουμένως,καθώς η επιβράδυνση των εξαγωγών και των επενδύσεων συνεχίστηκε στο τρίτο τρίμηνο του 2015.
Επιπλέον, υπάρχουν ενδείξεις ότι η αύξηση της απασχόλησης αποδυναμώθηκε, εξαιτίας μιας πιο έντονης και ευρείας επιβράδυνσης της κινεζικής οικονομίας.
Η συνέχιση της πολιτικής υποστήριξης από την κινεζική κυβέρνηση είναι πιθανό να αντισταθμίσει μόνο εν μέρει την υποκείμενη επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας, σύμφωνα με τον οίκο.
Επίσης, η Moody's αναμένει τώρα αρνητική αύξηση του ΑΕΠ το 2016 στη Βραζιλία και τη Ρωσία.
Η πρόσφατη πτώση των τιμών των βασικών εμπορευμάτων και η περαιτέρω υποτίμηση των νομισμάτων επιδεινώνουν το ήδη δυσμενή εγχώριο οικονομικό περιβάλλον και στις δύο χώρες.
Οι εμπορικές σχέσεις μεταξύ της Κίνας με τις ΗΠΑ και την Ευρώπη περιορίζονται σημαντικά, παρά την ταχεία αύξηση του εμπορίου κατά τα τελευταία 15 χρόνια, σύμφωνα με τη Moodys.
Η μικρή αναθεώρηση προς τα κάτω για την ανάπτυξη των ΗΠΑ το 2016, σε 2,6% από 2,8% προηγουμένως, εξηγείται από τις παρατεταμένες αρνητικές επιπτώσεις της ισχυροποίησης του δολαρίου και τις χαμηλότερες τιμές του πετρελαίου, καταλήγει ο οίκος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης