Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Υπό αμφισβήτηση... η ανοδική αντίδραση όσο ο Γ.Δ. δεν απομακρύνεται "δυναμικά" απο την κρίσιμη ζώνη των 685 μονάδων

Υπό αμφισβήτηση... η ανοδική αντίδραση όσο ο Γ.Δ. δεν απομακρύνεται
Τεχνική ανάλυση από την Ελληνοαμερικανική ΑΧΕΠΕΥ
Δεύτερη συνεχόμενη ανοδική εβδομάδα για το Γ.Δ που έκλεισε στις 685,95 μονάδες με κέρδη +1,33%.
Η εβδομάδα αυτή εξελίχθηκε "επεισοδιακά" αφού μετά από την πολυήμερη, στενού εύρους, συσσώρευση  στη ζώνη (670 – 683) η αγορά επιχείρησε ανοδικό break out την Πέμπτη 15/10 και την επομένη επέστρεψε αμέσως στη γνώριμη – κρίσιμη ζώνη των 685 μονάδων για να κλείσει όπως προείπαμε στις 685,95 μον. που αποτελούν και το χαμηλό της Παρασκευής 16/10.
Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι το χαμηλό ημέρας στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδος για αρκετά blue chips δόθηκε στις τελικές δημοπρασίες (ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΕΛΠΕ, ΜΥΤΙΛ, ΜΠΕΛΑ) δημιουργώντας ερωτηματικά και προβληματισμό για τη συνέχεια...
Τεχνικά, το ανοδικό σήμα για τη βραχυπρόθεσμη τάση θα παραμείνει εν ισχύ όσο ο Γ.Δ πραγματοποιεί κλεισίματα άνω της ζώνης των 670 μονάδων.
Ταυτόχρονα πρέπει να επισημάνουμε πως η αγορά δεν κατάφερε ικανοποιητική απομάκρυνση από τη ζώνη επιτάχυνσης που είχαμε ορίσει (685 μον.) και σε περίπτωση απώλειας της περιοχής των 670 μονάδων το ανοδικό break out θα χαρακτηριστεί ως ΄ψευδές΄ με ότι αυτό συνεπάγεται για το άμεσο μέλλον.

Θυμίζουμε επίσης πως σε προηγούμενες ΑΜΚ αντλήθηκε σημαντική ρευστότητα μέσα από τη χρηματιστηριακή αγορά με ρευστοποιήσεις που έλαβαν χώρα σε μετοχές εκτός του τραπεζικού κλάδου.Ίσως αυτό το φαινόμενο επαναληφθεί ειδικά σε μία αγορά αφυδατωμένη από τα capital controls και την έλλειψη ρευστότητας για τους εγχώριους κυρίως επενδυτές.

Η μεσοπρόθεσμη εικόνα του ΓΔ παραμένει πτωτική με τη ζώνη των 730 μονάδων να αποτελεί το πρώτο σημαντικό όριο που η αγορά θα πρέπει να διασπάσει στο μέλλον για να τεθεί σε αμφισβήτηση η πτωτικότητα του μεσοπρόθεσμου  momentum.

Με 154 ψήφους υπέρ εγκρίθηκε το πολυνομοσχέδιο με το πρώτο πακέτο προαπαιτουμένων, ανοίγοντας το δρόμο τόσο για την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δις ευρώ όσο και για την έναρξη της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος.
Οι θεσμοί αναμένεται να έρθουν στην Αθήνα, αύριο Τρίτη, ενώ μία ημέρα μετά συνεδριάζει το EuroWorking Group προετοιμάζοντας το έδαφος ενόψει του προγραμματισμένου Eurogroup της 9ης Νοεμβρίου.
Στη συνέχεια ακολουθεί η πολυαναμενόμενη συζήτηση για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, αλλά και η επανεξέταση της ένταξης των Ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ πιέζοντας τις αποδόσεις αυτών σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα.
Μόλις 11 μέρες απομένουν μέχρι την γνωστοποίηση των κεφαλαιακών αναγκών των τραπεζών από την ΕΚΤ, μέσω της διαδικασίας των Stress Tests που ολοκληρώνεται στις 30 Οκτωβρίου σε συνδυασμό με την αξιολόγηση του ενεργητικού των τραπεζών (AQR).
Έντονη φημολογία επικρατεί τις τελευταίες μέρες για ηπιότερες κεφαλαιακές ανάγκες για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, μετά από τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Φρανκφούρτη μεταξύ Ελλήνων τραπεζιτών και στελεχών του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM). Η είδηση αυτή  έδωσε μία ανάσα στο Δείκτη των τραπεζών που κατάφερε να κλείσει με εβδομαδιαία κέρδη 12,3%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης