Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

FXStreet: Συνεχίζεται το καθοδικό ταξίδι του ευρώ – Ίσως και ως τον Δεκέμβριο

FXStreet: Συνεχίζεται το καθοδικό ταξίδι του ευρώ – Ίσως και ως τον Δεκέμβριο
Η προοπτική επέκτασης της ποσοτικής χαλάρωσης από την ΕΚΤ αποδυναμώνει το κοινό νόμισμα
Με την ΕΚΤ να προχωράει πιθανότατα τον Δεκέμβριο σε επέκταση της ποσοτικής χαλάρωσης αι σε μείωση του επιτοκίου καταθέσεων, η αποδυνάμωση του ευρώ θα συνεχιστεί βραχυπρόθεσμα, αναφέρει FXStreet.
Το ευρώ άρχισε να υποχωρεί σημαντικά αμέσως μετά τη συνεδρίαση της ΕΚΤ.
Η ραγδαία υποχώρηση του ευρώ οφείλεται στο δυνατό σινιάλο της ΕΚΤ ότι τον Δεκέμβριο θα χαλαρώσει περαιτέρω τη νομισματική πολιτική της.
Η ΕΚΤ κράτησε μία μετριοπαθή στάση προς το παρόν διατηρώντας αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική στη χθεσινή της συνεδρίαση.
Το ευρώ πιθανότατα θα εξακολουθήσει να βρίσκεται κάτω από καθοδικές πιέσεις μέχρι την επόμενη συνεδρίαση της ΕΚΤ στις 3 Δεκεμβρίου, καθώς η αγορά προεξοφλεί περαιτέρω νομισματική χαλάρωση.
Η προοπτική της απώλειας της παγκόσμιας ρευστότητας έχει βοηθήσει στη στήριξη των νομισμάτων των αναδυόμενων αγορών και των εμπορευμάτων, παρόλο που η μοίρα τους εξαρτάται περισσότερο από την πολιτική της Fed, το δολάριο και την αποδυναμωμένη παγκόσμια ζήτηση.
Από τη στιγμή που η Fed αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων, η ανακούφιση των εμπορευμάτων και των νομισμάτων των αναδυόμενων αγορών θα είναι προσωρινή.
Οι τιμές των εμπορευμάτων και τα νομίσματα των αναδυόμενων αγορών αποδυναμώθηκαν σημαντικά μέχρι τώρα, επειδή η ΕΚΤ και η Τράπεζα της Ιαπωνίας πήγαν επιθετικά σε πολιτικές χαλάρωσης.
Η πιο μετριοπαθής πολιτική της ΕΚΤ, αύξησε τις προσδοκίες ότι η Τράπεζα της Ιαπωνίας θα ακολουθήσει τα βήματά της προχωρώντας με τη σειρά της σε μία μετριοπαθή έκπληξη στη συνεδρίαση της στις 30 Οκτωβρίου.
Μειώνοντας τα επιτόκια καταθέσεων μπορεί να αυξηθούν οι καθοδικοί κίνδυνοι για τις προβλέψεις αποδυνάμωσης του ευρώ, ενώ μείωση μπορεί να προκύψει και αν ενισχυθούν οι αποδόσεις των spreads έναντι του ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης