Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Wall Street Journal: Επικρίσεις δέχεται ήδη από Ευρωπαίους ηγέτες το σχέδιο Juncker για το προσφυγικό

Wall Street Journal: Επικρίσεις δέχεται ήδη από Ευρωπαίους ηγέτες το σχέδιο Juncker για το προσφυγικό
Tο σχέδιο του προέδρου της Κομισιόν εόναι επιπόλαιο και μη ρεαλιστικό
Επικρίσεις δέχεται ήδη από ευρωπαίους ηγέτες που έχουν προσέλθει στις Βρυξέλλες για τη μίνι Σύνοδο κορυφής, το σχέδιο του Προέδρου της Κομισιόν Jean-Claude Juncker, το οποίο αναμένεται να τους δοθεί και επίσημα σήμερα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal, τόσο Αυστριακοί πολιτικοί, όσος και ο Κροάτης πρωθυπουργός Zoran Milanovic, που παραβρίσκεται στη συνάντηση, χαρακτήρισε το σχέδιο «επιπόλαιο και μη ρεαλιστικό».
Σε συνέντευξή του στο NovaTv ο Κροάτης πρωθυπουργός δήλωσε ότι «η χώρα του, που μόνο χθες Σάββατο 24/10 δέχθηκε 11,500 πρόσφυγες, θα απορρίψει οποιαδήποτε ευρωπαϊκή πρόταση για κέντρο συγκέντρωσης προσφύγων εάν άλλες χώρες κλείσουν τα σύνορά τους».
Στο μεταξύ, το προσφυγικό αποτελεί τεράστιο ζήτημα καις την Αυστρία, η οποία αγωνίζεται τις τελευταίες μέρες να επανακτήσει τον έλεγχο της κατάστασης στα σύνορα της με τη Σλοβενία και την Ουγγαρία.
Μόνο χθες Σάββατο, περισσότεροι από 4, 000 πρόσφυγες κατέφτασαν στο συνοριακό σταθμό τους Spielfeld με αυστριακούς αστυνομικούς να τους εμποδίζουν την είσοδο στη χώρα.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής των αυστριακών συνοριοφυλάκων Fritz Grundnig,, το σχέδιο Juncker, δε, πρόκειται να λειτουργήσει εάν υπάρχουν χώρες που κλείνουν τα σύνορά τους και επαναπροωθούν τους πρόσφυγες σε γειτονικές χώρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης