Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BBVA: Με μια πιο «επιθετική» ανακοίνωση, η Fed έστειλε το σήμα για αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο

tags :
BBVA: Με μια πιο «επιθετική» ανακοίνωση, η Fed έστειλε το σήμα για αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο
Αναμενόμενη η απόφαση της Fed να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια
Με μια πιο «επιθετική» ανακοίνωση, η Fed έστειλε το σήμα για αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο, εκτιμά η αναλύτρια της BBVA, Kim Chase.
Ειδικότερα, σημειώνει πως η χθεσινή (28/10) απόφαση της Fed να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια ήταν αναμενόμενη, καθώς πριν τη συνεδρίαση οι πιθανότητες αύξησης των επιτοκίων είχαν υποχωρήσει στο 4%.
Ως εκ τούτου, εκτιμά η αναλύτρια της BBVA, η Fed έλαβε την καλύτερη πιθανή απόφαση, ώστε να αποφευχθούν οι δυσάρεστες εκπλήξεις για τις αγορές.
Ωστόσο, συνεχίζει, στην ανακοίνωσή της δεν στάθηκε και τόσο μετριοπαθής, χρησιμοποιώντας πιο «επιθετική» γλώσσα και δίνοντας το σήμα για πιθανή αύξηση των επιτοκίων τον ερχόμενο Δεκέμβριο, εφόσον τα στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ ευνοήσουν αυτή την απόφαση.
Η Chase σχολιάζει πως η εκτίμηση της νομισματικής επιτροπής της Fed (FOMC) για την οικονομική δραστηριότητας των ΗΠΑ ήταν λιγότερο μετριοπαθής από ό,τι αναμενόταν, με τα μέλη της επιτροπής να συμφωνούν ότι η καταναλωτική δαπάνη και οι επιχειρηματικές επενδύσεις αυξάνονται με «σταθερό» και όχι «μέτριο» ρυθμό.
Η FOMC φαίνεται ότι επιχείρησε να δώσει μια πιο αισιόδοξη προοπτική για την οικονομική δραστηριότητα, από ό,τι τον Σεπτέμβριο.
Επιπλέον, παρότι η επιτροπή παραδέχτηκε ότι η αύξηση της απασχόλησης έχει επιβραδυνθεί τους τελευταίους μήνες, ωστόσο πρόσθεσε ότι η ανεπαρκής αξιοποίηση έχει μειωθεί από τις αρχές του 2015».
Τέλος, η αναλύτρια της BBVA, εκτιμά πως οι αναφορές για τον πληθωρισμό έγιναν σε μια προσπάθεια να μην αποκαλυφθούν οι αληθινές απόψεις της επιτροπής για αυτόν.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης