Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ελληνοαμερικανική ΑΧΕΠΕΥ: Η ζώνη των 600-590 μονάδων δίνει ελπίδες για αντίδραση έως την περιοχή των 630 μονάδων

Ελληνοαμερικανική ΑΧΕΠΕΥ: Η ζώνη των 600-590 μονάδων δίνει ελπίδες για αντίδραση έως την περιοχή των 630 μονάδων
Ανοδική αντίδραση από τη ζώνη των 600 – 590 μονάδων έως την περιοχή των 630 μονάδων σε πρώτη φάση είναι εφικτή
Σε ισχυρό κύμα ρευστοποιήσεων εξελίχθηκε η προηγούμενη εβδομάδα με το Γενικό Δείκτη να κλείνει με απώλειες  (-6,5%) στις 607,56 μονάδες.
Οι διαθέσεις φάνηκαν από τη Δευτέρα 30/10, στη συνεδρίαση δηλαδή που έδωσε το κλείσιμο Νοεμβρίου με το μήνα να κλείνει στις 634,82 μονάδες, σχεδόν στο απόλυτο χαμηλό, με απόδοση (-9,47%).
Στις επόμενες συνεδριάσεις επικράτησε ο νόμος της βαρύτητας με το Γενικό Δείκτη να φρενάρει στις 603,31 μονάδες την Παρασκευή 4/12.
Το προηγούμενο εβδομαδιαίο τεχνικό σχόλιο είχε κλείσει με την εξής διαπίστωση:” Η περιοχή 640 – 635 μον. αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία ως ισχυρό φίλτρο, πτωτική διάσπαση του οποίου θα ενεργοποιήσει εντολές τύπου stop loss με πιθανή νέα πτωτική επιτάχυνση.”
Αυτή η πτωτική διάσπαση συντελέστηκε την Τετάρτη 2/12 με αποτέλεσμα την περεταίρω βύθιση της αγοράς και την προσέγγιση των 600 μονάδων!
Στο άμεσο μέλλον η ζώνη (600 – 590) μονάδων σε επίπεδο Γενικού Δείκτη αποκτά πολύ μεγάλη σημασία τεχνικά, καθώς αποτελεί ισχυρό ανάχωμα - στήριξη πριν το χαμηλό ορόσημο του Αυγούστου(562,87μονάδες).
Ταυτόχρονα υπενθυμίζουμε πως ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται ήδη -16,9% χαμηλότερα από το υψηλό των 731,18 μονάδων (29/10).
Συνεπώς ανοδική αντίδραση από τη ζώνη που προαναφέρθηκε έως την περιοχή των 630 μονάδων σε πρώτη φάση είναι εφικτή, χωρίς να αναιρεί το σήμα πώλησης στο βραχυπρόθεσμο momentum.
Το πρώτο βήμα για την εκταμίευση της τελευταίας υποδόσης του ενός δις ευρώ έκανε η ελληνική κυβέρνηση με την ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2016 με 153 ψήφους υπέρ. Η εβδομάδα ξεκινά με το σημερινό Eurogroup όπου δεν αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις, όμως θα γίνει αξιολόγηση στην πρόοδο της λίστας των 13ων προαπαιτουμένων που πρέπει να συμφωνηθούν μέχρι τα μέσα του μηνός, έτσι ώστε να καταστεί εφικτή η εκταμίευση μέχρι το τέλος του έτους.
Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της 1ης αξιολόγησης του προγράμματος στήριξης που αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2016, αναμένεται να ακολουθήσει η άρση του waiver, δηλαδή η συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της ΕΚΤ, με την ανακοίνωση της τελευταίας να κάνει λόγο για επέκταση του προγράμματος κατά 6 μήνες.
Στη συνέχεια θα ξεκινήσει η πολυαναμενόμενη συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους μέσω επιμήκυνσης των ωριμάνσεων και μείωσης των επιτοκίων.
Η ένταξη στο QE και η αναδιάρθρωση του χρέους σε συνάρτηση με την πολιτική σταθερότητα στη χώρα θα επαναφέρουν την αξιοπιστία αφενός στις ελληνικές τράπεζες με την άρση των capital controlsκαι αφετέρου στη χώρα, προλειαίνοντας το έδαφος για  ξένες άμεσες επενδύσεις.

τμήμα ανάλυσης Ελληνοαμερικανική ΑΧΕΠΕY
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης