Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Danske Bank: Προβλέπει αύξηση των επιτοκίων της Τράπεζας της Αγγλίας το β’ 3μηνο του 2016

Danske Bank: Προβλέπει αύξηση των επιτοκίων της Τράπεζας της Αγγλίας το β’ 3μηνο του 2016
Η Danske Bank εκτιμά πως η BoE θα προχωρήσει σε δύο αυξήσεις των επιτοκίων της το 2016, με το βασικό επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 1% έως το τέλος του 2016
Την εκτίμηση ότι η Τράπεζα της Αγγλίας (Bank of England – BoE) θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων της εντός του β’ τριμήνου του 2016 διατυπώνουν οι αναλυτές της Danske Bank.
Ειδικότερα, καθώς τα «πολεμοχαρή» στελέχη της BoE δεν ήταν και τόσο… «πολεμοχαρή» σήμερα, Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου, τουλάχιστον όχι όσο αναμενόταν, η Danske Bank αναθεώρησε τις εκτιμήσεις της και προβλέπει αύξηση των βρετανικών επιτοκίων το β’ τρίμηνο του 2016.
Μάλιστα τον Μάιο του 2016 «βλέπει» ως πιθανότερη ημερομηνία για τη διαδικασία της σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής της BoE.
Νωρίτερα έκανε λόγο για αύξηση των επιτοκίων το α’ τρίμηνο (Φεβρουάριος του 2016), κάτι που δεν θεωρεί πλέον πιθανό, λόγω των προοπτικών για τον πληθωρισμό, που έχουν επιδεινωθεί στον απόηχο της καθοδικής πορείας του πετρελαίου.
Ο «κίνδυνος» για την πρόβλεψη είναι «ισορροπημένος», καθώς από τη μία πλευρά η αγορά εργασίας βελτιώνεται, ενώ οι προοπτικές για τις τιμές των εμπορευμάτων παραμένουν αβέβαιες.
Παράλληλα, εκτιμά πως η BoE θα προχωρήσει σε δύο αυξήσεις των επιτοκίων της το 2016, με το βασικό επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 1% έως το τέλος του 2016.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης