Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Franklin Templeton: Οι αποτιμήσεις στα χρηματιστήρια της Ευρώπης είναι πιο ελκυστικές σε σχέση με τις ΗΠΑ

Franklin Templeton: Οι αποτιμήσεις στα χρηματιστήρια της Ευρώπης είναι πιο ελκυστικές σε σχέση με τις ΗΠΑ
Το πιο αδύναμο ευρώ συμβάλει θετικά στις εξαγωγές και τα εταιρικά κέρδη, ενώ οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου βοηθούν τους καταναλωτές και τις εταιρείες
Τις προβλέψεις του για το 2016 παρουσιάζει σε εκτενές άρθρο του ο επικεφαλής της Franklin Templeton στον τομέα των αμοιβαίων κεφαλαίων, Peter Langerman.
Στο άρθρο του, που δημοσιεύεται στον ιστότοπο της εταιρείας, ο Langerman αναφέρεται ειδικά στις ευρωπαϊκές οικονομίες, σημειώνοντας ότι υπάρχει συγκέντρωση πολλών υποστηρικτικών παραγόντων για τις ευρωπαϊκές οικονομίες και τις εταιρείες της ηπείρου.
Ειδικότερα, τονίζει ότι, καθώς ολοκληρώνεται το 2015, οι αποτιμήσεις στα χρηματιστήρια της περιοχής, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Franklin Templeton, παραμένουν ελκυστικές σε σχέση με τις αντίστοιχες στην αγορά των ΗΠΑ και άλλες παγκοσμίως.
Και αυτό προκύπτει λαμβάνοντας υπόψιν τους πολλαπλασιαστές της σχέσης τιμής προς ταμειακές ροές και την μερισματική απόδοση πολλών εταιρειών.
Η σύγκλιση των παραγόντων που ανέκυψαν το 2015 αναμένεται να υποστηρίξουν τις ευρωπαϊκές οικονομίες και εταιρείες και το 2016.
Το πιο αδύναμο ευρώ συμβάλει θετικά στις εξαγωγές και τα εταιρικά κέρδη, οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου βοηθούν τους καταναλωτές και τις εταιρείες και το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, το οποίο ουσιαστικά δεν έχει ημερομηνία λήξης, βοηθούν να μειωθούν τα χρηματοδοτικά κόστη, καθώς και να ενδυναμώσουν τους ισολογισμούς των τραπεζών.
Η Franklin Templeton πιστεύει επίσης ότι η επιβράδυνση της ανάπτυξης της Κίνας, εάν και φαίνεται ότι θα έχει σημαντικότερο αντίκτυπο για τις ευρωπαϊκές εταιρείες έναντι των αμερικανικών, παρόλ’ αυτά δεν αναμένεται να εκτροχιάσει την οικονομική ανάκαμψη της Ευρώπης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης